Kezdőlap

Rólunk

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

Feigl Edit

Dietetikus

 

Rendelési idő: szerda 16:00-18:00
Rendelés helye: MeDoc Cézár

 

Bemutatkozás

Az Egészségügyi Főiskola Dietetika szakán végzett, majd Egészségügyi Menedzser szakon is diplomát szerzett. Szakmai munkája során jelentős tapasztalatot szerezett a szív-érrendszeri -, anyagcsere-, gyomor- és bélrendszeri betegségek, táplálkozási allergiák, diabetes, elhízás dietoterápiás kezelésében.
Egyéni tanácsadás keretében leggyakrabban testsúlycsökkentés, a szív és érrendszeri betegségek, a hozzájuk kapcsolódó társbetegségek, ételallergiák, keresztallergiák, az egészségmegőrző, az egészség-helyreállító táplálkozás tudnivalóit adja át páciensei számára. Segítve ezzel az érrendszer védelmét, a normál testsúly elérését, a diabetes egyensúlyban tartását, a magas vérzsírszint és vérnyomás normalizálását.

 

„Az egészséges táplálkozás öröm, de nemcsak a táplálkozás, hanem az egészség is az, s rajtunk múlik, meddig van birtokunkban ez a hatalmas kincs.”
(dr. Rodler Imre)

 

Tanulmányok, szakmai tapasztalatok

 • 1991 – Egészségügyi Főiskola Dietetika szak
 • 1998 – Egészségügyi Menedzser szak

Szakmai tapasztalat

1991-ben Sopron Megyei Jogú Város Kórházában kezdte a szakmai pályáját, ahol a Gyermekosztály, Urológia és Szülészet- Nőgyógyászati osztályokon fekvő betegek dietetikai ellátásáért volt felelős.
1993-2006 között a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben vezető dietetikusként dolgoztott, jelentős tapasztalatot szerezve a szív-érrendszeri -, anyagcsere-, gyomor-bél rendszeri betegségek, táplálkozási allergiák, diabetes, elhízás dietoterápiás kezelésében, mind a felnőtt, mind a gyermekkorúak tekintetében. A munkában szerzett tapasztalatairól, tudományos megfigyelésekről, vizsgálatokról rendszeresen készített előadásokat, melyet a különböző szakdolgozói konferenciákon adott elő.
2006 után dietetikusként a közétkeztetésben vállal szerepet, ahol minden korcsoport számára készít étlapokat, mind egészséges, mind különböző diétát igénybevevők számára. Gyakran tart szakmai előadásokat az étkezést igénybevevők és az étkezést biztosítok részére az egészséges táplálkozásról, annak fontosságáról (egészség- és sportnapokon játékos vetélkedőket és közös ételkészítési gyakorlatokat szervez).

 

Specialitásai, preferált részterületei

Insumed dietetikai felügyelet alatti BIA méréssel és speciális gyógytápszerrel folytatott táplálkozási tanácsadó rendszer. A táplálkozási szokásait dietetikus segítségével úgy alakíthatja, hogy célsúlyát elérje és – hosszú távon megtartsa. A siker eléréséhez nagy segítséget nyújtanak az étrend-kiegészítők. A jól összeállított és biztonságos étrend-kiegészítőket a legújabb táplálkozástudományi ismeretek alapján tervezik, speciális összetételüknek köszönhetően lehetővé teszik az egészséges, tartós fogyást. Segít abban, hogy a táplálkozási piramis elve alapján és egyénre szabott tanácsokkal a kiegyensúlyozott étrend összeállítható legyen. Az Insumed termékpaletta kedvelt ízeket kínál, egyúttal a program gondoskodik a változatosságról is.

 

Milyen vizsgálatokat, szolgáltatásokat végez a MeDoc Egészségközpontban?

Egyéni tanácsadás szolgáltatásai:

 • Táplálkozási anamnézis felvétel
 • Tápláltsági állapot meghatározás
 • Testtömegindex számítás (BMI)
 • Elhízás típusának meghatározása (derék/csípő hányados)
 • Testösszetétel mérés
  • izomtömeg meghatározás
  • testzsír meghatározás
  • hidratáltság megállapítása
 • Egyénre szabott tanácsadás
  • étrend összeállítás szabályai
  • ételkészítés szabályai
  • heti étlap összeállítás
  • táplálkozási napló kiértékelése

 

Miért elkötelezett a szakmája iránt?

„A dietetika alkalmazása az egyik legtermészetesebb, legegyszerűbb betegség megelőző, betegség gyógyító, karbantartó vagy gyógyszerelést, kezelést kiegészítő módszer. Sikerélményt ad, amikor a páciensek céljai, tettei és az általam megfogalmazott célok, tanácsok találkoznak és ennek eredményeként a kívánt egészségi állapot hosszabb-rövidebb idő alatt elérhetővé válik.”

 

Nyelvtudás

 • Angol közép haladó
 • Német alap

 

Hobbi

 • Olvasás, zene (jazz, funky; soul, blues), kert

Rendelőink térképen.
A megelőzés specialistája Budapest frekventált területén helyezkedik el, jól megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is.

MeDoc Kárpát

+36 1 783 6004


1133 Budapest, Kárpát u. 7/B, 1. emelet 4.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.

MeDoc Cézár

+36 1 783 6004


1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.