Kezdőlap

Rólunk

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

Szloboda Gyuláné

Nyirokterapeuta és szakoktató

 

Rendelési idő: külön egyeztetés alapján
Rendelés helye: MeDoc Cézár

 

Bemutatkozás

2004-ben szerezte meg az orvosi-gyógymasszőr szakképesítését. Pályája során mindig kórházban dolgozott, elsőként a Szent Imre Kórház neuro intenzív osztályán később ugyanitt az intenziv terápiás osztályon, majd a Lukács Fürdő nappali kórházában reumatologia szakterületen. A nyirokterapeuta képesítését a Szent István Kórházban, Dr. Daróczy Judit Professzor Asszony vezetése alatt álló Lymphoedema rehabilitációs osztáyon szerezte, majd itt praktizált nyirokterapeutaként. 2010 óta szakoktatóként is tevékeny ezen a területen. Akkreditált képzési forma keretén belül, gyógytornászok és gyógymasszőrök oktatásában vesz részt (A Komlex Ödéma mentesitő kezelés cimmel úgy elméleti mint gyakorlati oktatóként). E mellett részt vesz ugyancsak a Professzor Asszony (Krónikus sebek korszerű kezelése járó és fekvőbetegek ellátásában című) akkreditált továbbképzésein, mint előadó. 2013 óta erősíti a Medoc Egészségközpont szakmai csapatát, mint nyirokterapeuta, ahol a Dr. Daróczy Professzor Asszony által diagnosztizált lymphoedemás (nyiroködémás)betegek rehabilitációját végzi.

 

Végzettségek, tapasztalatok

 • Medical taping alapképzés
 • Lymphoedema (nyiroködéma) képzés

 

Szakvizsgák:
 • 2004 – ETI által szervezett orvosi -gyógymasszőr szakvizsga

 

Milyen vizsgálatokat, szolgáltatásokat végez a MeDoc Egészségközpontban?

 • Manuális nyirokdrenázskezelés
 • Kompressziós pólya felhelyezésének oktatása
 • Vénás torna oktatás

 

Mikor forduljunk komplex nyiroködéma mentesítő kezelésre?

 • Mindenféle műtét után (hasi, melanoma, daganatos, mellműtétek után, stb.)
 • Visszeres lábak esetén (vénás visszafolyást eredményez)
 • Diabéteszes problémák esetén (szenzoros neuropátia miatt)
 • Rossz (sok esetben gépi) kezelést követő szövődmények után

A komplex nyiroködéma mentesítő kezelés csak Dr. Daróczy Judit Prof. Asszony diagnózia és indikációja után vehető igénybe.

 

Specialitása(i), preferált részterületei

     A vastag, fájós lábú betegek fizioterápiás kezelése, nyiroködéma kezelés. Dr. Daróczy Judit Professzor Asszony által diagnosztizált primer és szekunder nyiroködémás betegek rehabilitációja. Speciális manuális fogás technikával dolgozik a végtagon, mely hatására megnyílnak az inaktív nyirokerek, elősegítve a nyirokfolyadék mielőbbi eltávozását a végtagból.
  A beteg komplex ödéma mentesítő kezelést kap, melynek elemei a manuális nyirokdrenázs, kompressziós pólya alkalmazásának elsajátítása, vénás torna tanulása. Állapot javulás intenzív kezeléssel érhető el, mely azt jelenti,hogy a beteg állapotától függően 3-6 kezelésben kell hogy részesüljön egymást követő napokon.

 

 Nyirok drenázs kezelés menete

Kúra javaslata egyénre szabott, a páciens állapotától függ. Állapottól függően hetente/kéthetente/havonta fenntartó kezelésre való visszahívás jellemző – a páciens állapotának lekövetése céljából. Speciális manuális fogás technikával dolgoznak a végtagon, aminek hatására megnyílnak az inaktív nyirokerek elősegítve a nyirok folyadék mielőbbi eltávozását a végtagból. A kezelés fájdalommentes. Állapot javulás intenzív kezeléssel érhető el, mely azt jelenti, hogy a beteg állapotától függően 3-4-5-6 kezelésben kell hogy részesüljön egymást követő napokon.

 

A beteg komplex ödéma mentesítő kezelést kap, melynek elemei:
 • Dr. Daróczy Judit Prof. Asszony által felállított diagnózis alapján a páciens részletes kikérdezése, anamnézis felállítása
 • manuális nyirokdrenázs
 • kompressziós pólya alkalmazásának elsajátítása (otthoni használatra)
 • vénás torna tanulása (fásliban végzi majd a páciens)
 • alkalmas esetben kompressziós gépi kezelés (csak szakember javaslatára, nagyon ritka, enyhe esetben. Használata csak akkor lehetséges, ha már manuálisan a nyirok utakat megnyitotta a szakember)
 • orvosi gyógyharisnya felhelyezése

(A kompressziós pólya alkalmazását és a tornát a betegnek tanítjuk)

 

Tudnivalók a kezelés előtt

 • A páciens már az első alkalommal is hozza magával a fáslijait (amit felírtak és megvásárolt+ kiegészítőket), különben a kezelés el sem kezdődik
 • Lábbeli: a kezelést követően befáslizott lábbal indul el a páiens, ezért kérjük, külön készüljön (akár kifejezetten erre a célra beszerzett) olyan cipővel, amibe a fáslizott lába belefér majd.

 

Hobbi

 • munkám, hivatásom

Rendelőink térképen.
A megelőzés specialistája Budapest frekventált területén helyezkedik el, jól megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is.

MeDoc Kárpát

+36 1 783 6004


1133 Budapest, Kárpát u. 7/B, 1. emelet 4.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.

MeDoc Cézár

+36 1 783 6004


1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.