HOME PAGE

ABOUT US

OUR SERVICES

OUR SPECIALISTS

PRICES

BUSINESS

OUR DEVICES

Contact

Dr. Bohár László PhD

Radiology Chief Medical Officer

 

Rendelési idő: hetente szerdán 14:40-18:40, hetente pénteken 8:00-12:00
Rendelés helye: Medoc Kárpát

 

Bemutatkozás

A Budapesti Orvostudományi Egyetem (ma Semmelweis Egyetem) orvosi karán végzett 1971-ben. Első munkahelye az Orvostovábbképző Intézet Röntgenológiai Tanszéke volt, ahol közel 30 évben át dolgozott előbb orvosgyakornokként, majd tanársegédi, adjunktusi, végül egyetemi docensi rangban. A később Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem néven működő intézmény a hazai orvostovábbképzés egyetemi rangú központja volt az 1990-es évek végéig, ebből adódóan a mindennapi orvosi munkán kívül felsőfokú oktatói és tudományos tevékenységet is megkövetelt munkatársaitól. Ez a harminc év tulajdonképpen egybe esett azzal az időszakkal, amelyben a hagyományos röntgenvizsgálatok mellett megszületett az izotóp-diagnosztika, az ultrahang-diagnosztika, a CT- és az MR-diagnosztika, továbbá kiteljesedett az intervenciós radiológia is. Kandidátusi értekezését 1986-ben védte meg a Magyar Tudományos Akadémián, az ultrahanggal vezérelt máj- és hasnyálmirigy-biopsziák tárgykörében. Tudományos közleményeinek száma 91, tudományos előadásai száma 120, valamint társzerzője 6 kézikönyvnek. 1986 és 1990 között egyetemi docenseként vezette az Országos Traumatológiai Intézet Radiológiai Osztályát.  

 

Végzettségek, tapasztalatok

 • 1971-1998 – Haynal Imre Egyetem Radiológiai Klinika
 • 1998-2001 – Huniko KDK (Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa) Radiológiai Osztály vezetője
 • 2002-2009 – Szent Rókus Kórház Radiológiai Osztály vezetője
 • 2001 - – Vaszary Kolos Kórház, Esztergom, CT-laboratórium szakmai vezetője
 • 1998 - – Bohák-Bohár Radiológiai Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője

 

Milyen vizsgálatokat végez a MeDoc Egészségközpontban?

 • Röntgen mammográfos komplex vizsgálat
 • Emlő ultrahang
 • ABUS 3D automata emlő ultrahang
 • Hasi- és kismedencei ultrahang

 

Specialitása, preferált részterülete

 • Hagyományos röntgendiagnosztika
 • Ultrahang- és CT-diagnosztika
 • Traumatológiai képalkotó diagnosztika
 • Komplex emlődiagnosztika

 

Miért elkötelezett a szakmája iránt?

Amikor a röntgenorvosi pályámat keztem, bennünket - olykor nem is titkolt lenézéssel - „fényképészeknek” tituláltak, pedig már akkoriban is számos betegség kimutatásában, szűrésében elengedhetetlenül fontos, nélkülözhetetlen eljárás volt a hagyományos röntgendiagnosztika. Az 1970-es évektől indult el egy forradalmi fejlődés a képalkotó diagnosztika területén és - koromnál fogva - voltam olyan szerencsés, hogy gyakorlatilag valamennyi új módszert az elsők között tanulhattam meg, alkalmazhattam. Ez persze nem volt könnyű, hiszen folyamatos tanulást jelentett, de az újabb és újabb módszerek elsajátítása rendkívül izgalmassá és egyre eredményesebbé tette munkánkat. Belülről pedig látom és tudom, hogy ezek a rendkívül drága technikák értő kezekben szinte csodákra képesek a diagnosztika területén. A helyes és részletekbe menő diagnózis pedig szinte kiköveteli a terápiás megoldások fejlesztését is. Radiológusként napjainkban ennek a fejlődésnek vagyunk, lehetünk fontos szereplői.

A MeDoc Egészségközpont mindenekelőtt nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően színvonalas felszereltségével jelentett számomra vonzerőt. Az intézmény gyakorlatilag mindazon, metodikákkal rendelkezik vagy pácienseinek szükség esetén segít azokat elérhetővé tenni, amelyek ma az emlőbetegségek diagnosztikájának korszerű eszközei. Ennek megfelelően itteni fő tevékenységem a női és a férfi emlő betegségeinek kórismézése. Az ultrahangkészülékek ugyanakkor alkalmasak arra, hogy - igény esetén - egyéb szervek, szervrendszerek elváltozásainak kivizsgálását is végezzem.

 

Nyelvtudás

 • Angol

 

KÉRJEN IDŐPONTOT!

 

Our Clinics on the map
They are located in a frequented area of Budapest, easily accessible by car or public transportation.

MeDoc Kárpát

+36 1 783 6004


1133 BUDAPEST, KÁRPÁT U. 7/B, 1. 4th floor

Parking:

On the street, fee paying zone
On working days between 8:30 AM to 06:00 PM: 440 HUF / hour

Mobile parking:

06 ## 763 0134 + ABC123
Please send your license plate number to the above phone number. The # means the prefixes (20/30/70) of your telecommunication service provider. On leaving please send the word "STOP" to the same number.

MeDoc Cézár

+36 1 783 6004


1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

Parking:

On the street, fee paying zone
On working days between 8:30 AM to 06:00 PM: 440 HUF / hour

Mobile parking:

06 ## 763 0134 + ABC123
Please send your license plate number to the above phone number. The # means the prefixes (20/30/70) of your telecommunication service provider. On leaving please send the word "STOP" to the same number.