HOME PAGE

ABOUT US

OUR SERVICES

OUR SPECIALISTS

PRICES

BUSINESS

OUR DEVICES

Contact

angiologia

Angiológia

green150

grey150

pink150

Az angiológia szakrendelésünkön a végtagi artériák és vénák betegségeivel foglalkozunk, azon belül is elsősorban az érszűkület, az artériás trombózis, a hideg láb szindróma, a hideg kéz szindróma, valamint az autoimmun érbetegségekkel. Az érrendszeri betegségek nagyszámú előfordulása, azok komplexitása, összefüggése a nagy belgyógyászati kórképekkel, valamint a gyorsan fejlődő diagnosztikai és terápiás lehetőségek nagy kihívást jelentenek az angiológus számára. A feladat egyben csapatmunka is, hiszen sok esetben radiológussal, érsebésszel, bőrgyógyásszal és gyógytornásszal együttesen lehet megoldani a beteg problémáját. Szakorvosaink specialitása az alsó végtagi érszűkület illetve a vénásbetegségek, visszerek kezelése a legkorszerűbb módszerekkel.

 

 • Érszűkület
Érszűkületkor a verőerek falában megy végbe strukturális változás. Az artériák merevebbé válnak, a belső átmérőjük lecsökken, így kevesebb vért lesznek képesek szállítani. Ennek hatására a környező szövetek is kevesebb oxigénhez és tápanyaghoz jutnak. Ennek az elváltozásnak a legjellemzőbb tünete a lábfájás, amely mozgás közben jelentkezik.

 

 • Érelmeszesedés
Az érelmeszesedés (arteriosclerosis) kialakulásának kockázata a kor előrehaladtával egyre nő, valamilyen szinten tulajdonképpen mindenkit érint, különösen a fejlett országokban, ahol a betegség a vezető halálokok közé tartozik. Genetikai okok is állhatnak a kondíció kialakulása mögött, de a stressz, a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, cukorbetegség, magas vérnyomás, dohányzás, drogfogyasztás mind felgyorsíthatják a folyamatot.

 

 • Alsó végtagi érszűkület
Az alsó végtagi érszűkület hátterében az alsó végtagok oxigén ellátási zavara áll. Jellemző tünete a lábszárfájdalom, mely nyugalmi helyzetben szinte teljesen megszűnik, azonban terhelésre fokozódik. Emellett a lábikragörcs és a hideg lábfej is jellemző az alsó végtagi érszűkületben szenvedő betegekre.

 

 • Vénás betegségek
A vénás megbetegedések rengeteg embert érintenek, azonban sokan a mai napig úgy gondolják, hogy csupán esztétikai problémáról van szó, pedig a kezeletlen megbetegedéseknek súlyos következményei lehetnek. A visszérbetegség családilag örökölhető, jelentős rizikótényező a tartós álló-, vagy ülőmunka végzése.

 

Mikor forduljon angiológushoz?

 • Végtagok duzzanata esetén
 • Izomgörcsök jelentkezésekor
 • Égő fájdalom, valamint a bőr elszíneződése esetén
 • A végtagon kötegek megjelenése utalhat vénás betegségre
 • Ha járás közben a lábszárizom görcsös, vagy izomlázszerű fájdalmat tapasztalunk az érszűkületre utalhat.
 • Érelmeszesedés esetén 

 

Mikor érdemes megelőzés céljából szakorvost felkeresni?

 • Cukorbetegség
 • Dohányzás
 • Szívbetegség
 • Lezajlott  szívinfarktus, vagy stroke esetén
 • Ismert nyaki érszűkület esetén


A fentiek esetén még panaszok nélkül is ajánlott az érszűkület szűrő vizsgálatának elvégzése!

 

Mi történik a vizsgálaton?

A vizsgálat speciális előkészületet nem igényel és fájdalommentes. A vizsgálat során nem történik szúrás vagy vágás, a páciens szervezetébe nem juttatunk kontrasztanyagot. A szakorvos átnézi a beteg korábbi leleteit és orvosi dokumentációját, hogy kiderüljenek az esetlegesen összekapcsolódó betegségek is. A vizsgálathoz fehérneműre kell levetkőzni, hogy a szakorvos elvégezhesse a vénák és artériák fizikális vizsgálatát Mini Doppler készülékkel, a végtagokon az áramlás vizsgálatát, valamint a vérnyomás mérést.

 

Orvosaink

Dr. Botos Aranka

 

Hogyan érkezzen a vizsgálatra?

Hozza el az addigi orvosi leleteit, akár az érbetegséggel, akár egyéb műtéttel, belgyógyászati kezeléssel kapcsolatosak, mert a betegségek összefüggnek egymással. Emellett fontos, hogy a páciens magával hozza a korábban szedett gyógyszereinek listáját, valamint azok adagolását is közölje az orvossal. Fontos, hogy a szokásos gyógyszereit feltétlenül vegye be, mert azok a vizsgálatot nem zavarják meg.

 • Angiológia

  ÁRAINK

  2021. feb. 28-ig
  2021. márc. 01-től
 • Angiológiai szakorvosi vizsgálat
  24 500 Ft
  26 500 Ft
 • Angiológiai kontrollvizsgálat(Legfeljebb fél éven belül, nálunk megkezdett szakorvosi kezelést követően, az orvos visszarendelése alapján.)
  18 500 Ft
  20 000 Ft
 • Angiológiai leletmegbeszélés
  18 500 Ft
  20 000 Ft
 • Receptfelírás angiológiai konzultációval(Szakorvosi vizsgálatot követő javallatra.)
  18 500 Ft
  20 000 Ft
 • Szakorvosi tanácsadás
  12 000 Ft
  13 000 Ft
 • Recept továbbírás(Korábban már felírt gyógyszer újrairatása esetén. Kérjük, e-mailben jelezze szándékát!)
  5 000 Ft
  5 000 Ft

KÉRJEN IDŐPONTOT!

 

Our Clinics on the map
They are located in a frequented area of Budapest, easily accessible by car or public transportation.

MeDoc Kárpát

+36 1 783 6004


1133 BUDAPEST, KÁRPÁT U. 7/B, 1. 4th floor

Parking:

On the street, fee paying zone
On working days between 8:30 AM to 06:00 PM: 440 HUF / hour

Mobile parking:

06 ## 763 0134 + ABC123
Please send your license plate number to the above phone number. The # means the prefixes (20/30/70) of your telecommunication service provider. On leaving please send the word "STOP" to the same number.

MeDoc Cézár

+36 1 783 6004


1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

Parking:

On the street, fee paying zone
On working days between 8:30 AM to 06:00 PM: 440 HUF / hour

Mobile parking:

06 ## 763 0134 + ABC123
Please send your license plate number to the above phone number. The # means the prefixes (20/30/70) of your telecommunication service provider. On leaving please send the word "STOP" to the same number.