HOME PAGE

ABOUT US

OUR SERVICES

OUR SPECIALISTS

PRICES

BUSINESS

OUR DEVICES

Contact

gyermekortopedia

Gyermekortopédia

 

Az ortopédia a mozgásszervrendszer betegségeivel, elváltozásaival foglalkozó tudományág. A gyermekortopédia ennek megfelelően a csecsemők és gyermekek veleszületett, illetve gyermekkorban kialakuló mozgásszervi rendellenességeit vizsgálja. Ide értendők a mozgató- és támasztószervek, a csontok, ízületek, csigolyák, izmok és a körülöttük lévő lágy részek problémái. A mozgásszervi betegségek jelentős része veleszületett, illetve gyermekkorban alakul ki, azonban a fejlődésben lévő szervezet tartó- és mozgatórendszer-beli elváltozásai - időben történő felismerés és megfelelő kezelés mellett sokkal eredményesebben, csaknem 100%-ban gyógyíthatók. A megelőzésben a szülőknek is komoly szerep jut, hiszen ők azok, akik a megfelelő időben elvégezetett gyermekortopédiai szűrésekkel a gyógyítási folyamatot elindíthatják. A gyermekortopédia csecsemőkorban elsősorban a csípőre és a lábtartásra (csípőficam), gyermekkorban a lábproblémákra (lúdtalp), serdülőkorban a gerincre (gerincferdülés, helytelen testtartás) fókuszál.

 

Mikor forduljon gyermekével gyermekortopéd szakorvoshoz?

 • Csecsemőkori csípőszűrés, csípőficam diagnosztizálása, kezelése
 • Lábak, lábtartás vizsgálata, talpi fájdalom, lúdtalp megállapítása, kezelése, podoszkópos vizsgálat, lúdtalpbetét készíttetése
 • Vele született láb-deformitás kezelése
 • Születés utáni tartási rendellenességek
 • X-térd, O-láb (kóros tengelyállások), végtaghossz-különbség
 • Gerincbetegségek gyanúja esetén
 • Kamaszkori sarokfájdalom
 • Perthes kór
 • Fiatalkori csípőízületi gyulladás
 • Többszöri térdkalács ficam
 • Gyermekkori cerebrális gyermekbénulás kezelése (ICP)

 

Mi történik a gyermekortopédiai vizsgálat során?

A gyermekortopédiai vizsgálat alkalmával a szakorvos vizsgálja a teljes mozgatórendszert, a csípők, végtagok fejlettségét. A fizikális vizsgálat kiterjed a talp, a testtartás, a mellkas, a gerinc és az ízületek alaki és funkcionális vizsgálatára, a reflexekre, kisgyermekkortól a járásra. Panasz esetén annak részletes vizsgálatára. A szakorvosi vizsgálatot laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai vizsgálatok (röntgen, ultrahang, CT, MR) egészíthetik ki.

Nagyobb gyermekek esetében az orvos mozgásszervi anamnézist vesz fel a születéstől kezdve, érintve az eddigi állapotváltozásokat, kezeléseket, esetleges baleseteket, műtéti beavatkozásokat.

 

Mikor esedékesek a gyermekortopédiai szűrések?

Gyermekünkkel a megfelelő életkorban tünetmentes esetben is érdemes gyermekortopédiai szűrésre jelentkezni. Az első szűrővizsgálatok ajánlott időpontja a baba hathetes és négy hónapos kora. Ajánlott szűrővizsgálaton részt venni, amikor a gyermek már stabilan jár, a járáskezdést követően 3-4 hónap múlva, később 3 éves korban, iskolakezdést megelőzően, illetve 10 és 14 éves korban.

 

Orvosaink

Dr. Dreissiger Imre

 

Hogyan érkezzen gyermekével a vizsgálatra?

 • Panasz esetén, kérjük, hozza magával gyermeke korábbi leleteit, ha történt korábban vizsgálat, kezelés, vagy beavatkozás.
 • A szűrővizsgálatok elvégzéséhez a gyermek számára kényelmes, a szabad mozgást nem korlátozó ruha ajánlott.
  • Children's Orthopedics

   OUR PRICES

   2018
   2019. jan. 01-től
  • Gyermekortopédiai szakorvosi vizsgálati alapcsomag
   18 500 HUF
   19 500 HUF
  • Gyermekortopédiai kontrollvizsgálat
   14 500 HUF
   15 500 HUF
  • Gyermekortopédiai leletmegbeszélés
   15 500 HUF
   15 500 HUF
  I agree to the usage of my personal information. I declare that I understand the contents of the Privacy Policy and I agree to it.

  Our Clinics on the map
  They are located in a frequented area of Budapest, easily accessible by car or public transportation.

  MeDoc Kárpát

  +36 1 783 6004


  1133 BUDAPEST, KÁRPÁT U. 7/B, 1. 4th floor

  Parking:

  On the street, fee paying zone
  On working days between 8:30 AM to 06:00 PM: 440 HUF / hour

  Mobile parking:

  06 ## 763 0134 + ABC123
  Please send your license plate number to the above phone number. The # means the prefixes (20/30/70) of your telecommunication service provider. On leaving please send the word "STOP" to the same number.

  MeDoc Cézár

  +36 1 783 6004


  1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

  Parking:

  On the street, fee paying zone
  On working days between 8:30 AM to 06:00 PM: 440 HUF / hour

  Mobile parking:

  06 ## 763 0134 + ABC123
  Please send your license plate number to the above phone number. The # means the prefixes (20/30/70) of your telecommunication service provider. On leaving please send the word "STOP" to the same number.