Kezdőlap

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

gyermekortopedia

Gyermekortopédia

 

Az ortopédia a mozgásszervrendszer betegségeivel, elváltozásaival foglalkozó tudományág. A gyermekortopédia ennek megfelelően a csecsemők és gyermekek veleszületett, illetve gyermekkorban kialakuló mozgásszervi rendellenességeit vizsgálja. Ide értendők a mozgató- és támasztószervek, a csontok, ízületek, csigolyák, izmok és a körülöttük lévő lágy részek problémái. A mozgásszervi betegségek jelentős része veleszületett, illetve gyermekkorban alakul ki, azonban a fejlődésben lévő szervezet tartó- és mozgatórendszer-beli elváltozásai - időben történő felismerés és megfelelő kezelés mellett sokkal eredményesebben, csaknem 100%-ban gyógyíthatók. A megelőzésben a szülőknek is komoly szerep jut, hiszen ők azok, akik a megfelelő időben elvégezetett gyermekortopédiai szűrésekkel a gyógyítási folyamatot elindíthatják. A gyermekortopédia csecsemőkorban elsősorban a csípőre és a lábtartásra (csípőficam), gyermekkorban a lábproblémákra (lúdtalp), serdülőkorban a gerincre (gerincferdülés, helytelen testtartás) fókuszál.

 

Mikor forduljon gyermekével gyermekortopéd szakorvoshoz?

 • Csecsemőkori csípőszűrés, csípőficam diagnosztizálása, kezelése
 • Lábak, lábtartás vizsgálata, talpi fájdalom, lúdtalp megállapítása, kezelése, podoszkópos vizsgálat, lúdtalpbetét készíttetése
 • Vele született láb-deformitás kezelése
 • Születés utáni tartási rendellenességek
 • X-térd, O-láb (kóros tengelyállások), végtaghossz-különbség
 • Gerincbetegségek gyanúja esetén
 • Kamaszkori sarokfájdalom
 • Perthes kór
 • Fiatalkori csípőízületi gyulladás
 • Többszöri térdkalács ficam
 • Gyermekkori cerebrális gyermekbénulás kezelése (ICP)

 

Mi történik a gyermekortopédiai vizsgálat során?

A gyermekortopédiai vizsgálat alkalmával a szakorvos vizsgálja a teljes mozgatórendszert, a csípők, végtagok fejlettségét. A fizikális vizsgálat kiterjed a talp, a testtartás, a mellkas, a gerinc és az ízületek alaki és funkcionális vizsgálatára, a reflexekre, kisgyermekkortól a járásra. Panasz esetén annak részletes vizsgálatára. A szakorvosi vizsgálatot laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai vizsgálatok (röntgen, ultrahang, CT, MR) egészíthetik ki.

Nagyobb gyermekek esetében az orvos mozgásszervi anamnézist vesz fel a születéstől kezdve, érintve az eddigi állapotváltozásokat, kezeléseket, esetleges baleseteket, műtéti beavatkozásokat.

 

Mikor esedékesek a gyermekortopédiai szűrések?

Gyermekünkkel a megfelelő életkorban tünetmentes esetben is érdemes gyermekortopédiai szűrésre jelentkezni. Az első szűrővizsgálatok ajánlott időpontja a baba hathetes és négy hónapos kora. Ajánlott szűrővizsgálaton részt venni, amikor a gyermek már stabilan jár, a járáskezdést követően 3-4 hónap múlva, később 3 éves korban, iskolakezdést megelőzően, illetve 10 és 14 éves korban.

 

Orvosaink

Dr. Dreissiger Imre

 • ÁRAINK

  2018
  2019. jan. 01-től
 • Gyermekortopédiai szakorvosi vizsgálati alapcsomag
  18 500 Ft
  19 500 Ft
 • Gyermekortopédiai kontrollvizsgálat
  14 500 Ft
  15 500 Ft
Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Hogyan érkezzen gyermekével a vizsgálatra?

 • Panasz esetén, kérjük, hozza magával gyermeke korábbi leleteit, ha történt korábban vizsgálat, kezelés, vagy beavatkozás.
 • A szűrővizsgálatok elvégzéséhez a gyermek számára kényelmes, a szabad mozgást nem korlátozó ruha ajánlott.
 •  

  Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez, továbbá nyilatkozom, hogy az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

  Rendelőink térképen.
  A megelőzés specialistája Budapest frekventált területén helyezkedik el, jól megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is.

  MeDoc Kárpát

  +36 1 783 6004


  1133 Budapest, Kárpát u. 7/B, 1. emelet 4.

  Parkolás:

  Közterületen, díjfizetős övezet
  Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

  Mobil parkolás:

  06 ## 763 0134 + ABC123
  Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.

  MeDoc Cézár

  +36 1 783 6004


  1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

  Parkolás:

  Közterületen, díjfizetős övezet
  Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

  Mobil parkolás:

  06 ## 763 0134 + ABC123
  Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.