Kezdőlap

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

pulmonologia

Pulmonológia

 

A pulmonológia /tüdőgyógyászat/ a tüdővel, az alsó légutak megbetegedéseivel foglalkozó orvosi szakterület. Korunkban az urbanizációnak betudható légszennyezettség növekedésével, egyre nagyobb számban fordulnak elő asthmás és krónikus légúti gyulladásos megbetegedések (pl. COPD). Ezek megelőzésének elősegítése, valamint a járóbetegellátás keretén belül a heveny és idült légzési panaszok, a fertőzéses eredetű tüdőgyulladások kezelése, a műtét előtti légzőszervi állapotfelmérés és daganatszűrés is a tüdőgyógyász feladata.

 

Mikor forduljon tüdőgyógyászhoz?

 • Tüdőbetegséggel összefüggésbe hozható panaszok esetén: köhögés, nehézlégzés, mellkasi fájdalom, (rendszeres) alsó légúti váladékürítés.
 • Ismert tüdőbetegség esetén
 • Általános vagy szűrővizsgálat kapcsán a mellkasi képalkotó vizsgálat(ok)kóros elváltozást mutattak a tüdőben
 • Már korábban is fennálló, megszokott légúti panaszok változása esetén
 • Megelőző vizsgálatokkal más szerv betegségét fedezték fel és felmerül ennek esetleges összefüggése tüdőbetegséggel
 • Gyermekvállalás előtt ismert tüdőbetegség esetén állapotfelmérés illetve a legoptimálisabb terápia beállítása céljából (a teherbeesés esélyének megnövelése és a spontán vetélés esélyének csökkentése érdekében)
 • Fertőző tüdőbetegség vagy annak gyanúja a közvetlen környezetben
 • Családban előforduló öröklődési hajlamot mutató tüdőbetegségek kizárása céljából

 

Mi történik a tüdőgyógyászati vizsgálat alatt?

A tüdőgyógyászati szakvizsgálat során az orvos felveszi a kórtörténetet, áttekinti a hozott orvosi dokumentációkat, és fizikális vizsgálatnak veti alá a pácienst. A vizsgálati terv elkészítése és a tüdőgyógyászati kivizsgálás megszervezése ezután történik. Jellemzően légzésfunkciós vizsgálatra és ( ha megelőzően nem történt) képalkotó eljárásokra kerülhet sor. Amennyiben indokolt, az orvos megszervezi a további vizsgálatokat ( CT, társszakmákkal történő konzílium). A szakorvos a kontroll vizsgálat során összegzi a leletek eredményeit, beállítja a terápiát és tanácsokkal látja el a beteget, valamint megbeszéli vele az ellenőrző vizsgálatok időpontját.

 

Orvosaink

gantomor ariunaa profil1

Dr. Gantömör Ariunaa

 • ÁRAINK

  2018
  2019. jan. 01-től
 • Pulmonológiai szakorvosi vizsgálat
  18 500 Ft
  19 500 Ft
 • Pulmonológiai kontrollvizsgálat
  14 500 Ft
  15 500 Ft
 • Prick-teszt bőrön
  10 000 Ft
  10 000 Ft
Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Hogyan érkezzek a vizsgálatra?

A páciens az első konzultációra hozza el az összes korábbi orvosi dokumentációját, különös tekintettel a pulmonológiai vizsgálatok eredményeire, adataira. Ha már történt röntgen vagy CT vizsgálat, akkor annak leletét és képanyagát (lehetőség szerint CD-n vagy más adathordozón) is hozza magával.

 

Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez, továbbá nyilatkozom, hogy az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Rendelőink térképen.
A megelőzés specialistája Budapest frekventált területén helyezkedik el, jól megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is.

MeDoc Kárpát

+36 1 783 6004


1133 Budapest, Kárpát u. 7/B, 1. emelet 4.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.

MeDoc Cézár

+36 1 783 6004


1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.