Kezdőlap

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

pulmonologia

Pulmonológia

 

A pulmonológia /tüdőgyógyászat/ a tüdővel, az alsó légutak megbetegedéseivel foglalkozó orvosi szakterület. Korunkban az urbanizációnak betudható légszennyezettség növekedésével, egyre nagyobb számban fordulnak elő asthmás és krónikus légúti gyulladásos megbetegedések (pl. COPD). Ezek megelőzésének elősegítése, valamint a járóbetegellátás keretén belül a heveny és idült légzési panaszok, a fertőzéses eredetű tüdőgyulladások kezelése, a műtét előtti légzőszervi állapotfelmérés és daganatszűrés is a tüdőgyógyász feladata.

 

Mikor forduljon tüdőgyógyászhoz?

 • Tüdőbetegséggel összefüggésbe hozható panaszok esetén: köhögés, nehézlégzés, mellkasi fájdalom, (rendszeres) alsó légúti váladékürítés.
 • Ismert tüdőbetegség esetén
 • Általános vagy szűrővizsgálat kapcsán a mellkasi képalkotó vizsgálat(ok)kóros elváltozást mutattak a tüdőben.
 • Már korábban is fennálló, megszokott légúti panaszok változása esetén
 • Megelőző vizsgálatokkal más szerv betegségét fedezték fel és felmerül ennek esetleges összefüggése tüdőbetegséggel.
 • Gyermekvállalás előtt ismert tüdőbetegség esetén állapotfelmérés illetve a legoptimálisabb terápia beállítása céljából. ( Ide természetesen opcionálisan beírható: " a teherbeesés esélyének megnövelése és a spontán vetélés esélyének csökkentése érdekében")
 • Fertőző tüdőbetegség vagy annak gyanúja a közvetlen környezetben.
 • Családban előforduló öröklődési hajlamot mutató tüdőbetegségek kizárása céljából.

 

Mi történik a tüdőgyógyászati vizsgálat alatt?

A tüdőgyógyászati szakvizsgálat során az orvos felveszi a kórtörténetet, áttekinti a hozott orvosi dokumentációkat, és fizikális vizsgálatnak veti alá a pácienst. A vizsgálati terv elkészítése és a tüdőgyógyászati kivizsgálás megszervezése ezután történik. Jellemzően légzésfunkciós vizsgálatra és ( ha megelőzően nem történt) képalkotó eljárásokra kerülhet sor. Amennyiben indokolt, az orvos megszervezi a további vizsgálatokat ( CT, társszakmákkal történő konzílium). A szakorvos a kontroll vizsgálat során összegzi a leletek eredményeit, beállítja a terápiát és tanácsokkal látja el a beteget, valamint megbeszéli vele az ellenőrző vizsgálatok időpontját.

 

Orvosaink

gantomor ariunaa profil1

Dr. Gantömör Ariunaa

molnar zsolt profil1

Dr. Molnár Zsolt

 • ÁRAINK

  2017
  2018. jan. 01-től
 • Pulmonológiai szakorvosi vizsgálat
  16 900 Ft
  18 500 Ft
 • Pulmonológiai kontrollvizsgálat
  12 900 Ft
  14 500 Ft

Hogyan érkezzek a vizsgálatra?

A páciens az első konzultációra hozza el az összes korábbi orvosi dokumentációját, különös tekintettel a pulmonológiai vizsgálatok eredményeire, adataira. Ha már történt röntgen vagy CT vizsgálat, akkor annak leletét és képanyagát (lehetőség szerint CD-n vagy más adathordozón) is hozza magával.

 

Rendelőink térképen.
A megelőzés specialistája Budapest frekventált területén helyezkedik el, jól megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is.

MeDoc Kárpát

+36 1 783 6004


1133 Budapest, Kárpát u. 7/B, 1. emelet 4.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.

MeDoc Cézár

+36 1 783 6004


1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.