Dr. László Zoltán PhD

Dr. László Zoltán PhD

Belgyógyász, kardiológus

Pályáját az orvosi diploma megszerzését követően a Semmelweis Orvostudományi Egyetem III. Sz. Belgyógyászati Klinikáján kezdte és itt lett belgyógyász, majd kardiológus szakorvos. A későbbiekben az Egyetemi Klinika Kardiológiai Osztályát, Koronária Őrzőjét vezette. 1994-től két évet töltött ösztöndíjjal Grazban, ahol keringésszabályozással foglalkozott és ez lett a PhD disszertációjának témája is. Az elmúlt 20 évben osztályvezető főorvosként dolgozott több fővárosi kardiológiai osztály élén.

Tanulmányok, szakmai tapasztalatok:
  • 1980. általános orvosi diploma, Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Budapest
  • 1985. belgyógyászat szakvizsga
  • 1991. kardiológia szakvizsga
  • 1993-96. az Austrian Ministry of Sciences and Research ösztöndíja Graz-ban (Karl Franzens University, School of Medicine, Department of Physiology)
  • 1999. ECOR Training Program „Unstable Angina” (Európai Kardiológus Társaság)
  • 2000. „Diploma of European Cardiologist” szakképesítés (Európai Kardiológus Társaság)
  • 2002. Ph.D. Doktori Értekezés „Passzív és szimulált orthostasis kiváltotta adaptív mechanizmusok elemzése” Semmelweis Egyetem, Budapest
  • 2017. transthoracalis echocardiographia licensz vizsga
 Vizsgálatok, specialitások, preferált részterületek:

A Medoc Egészségközpont a kardiológiai szakma valamennyi olyan műszerével és módszerével rendelkezik, amely a betegek úgynevezett nem-invazív kardiológiai kivizsgálásához szükséges. A szív ultrahangos vizsgálatával (echocardiographia) pontos képet alkothatunk a szív valamennyi strukturális eltéréséről, többek között megítélhetjük a szívüregek méretét, a billentyűk működését és a szívizomzat teljesítményét. Terheléses EKG vizsgálattal véleményt alkothatunk a koszorúserek állapotáról, megismerhetjük a beteg terhelési kapacitását. 24 órás computeres metodikákat alkalmazunk a vérnyomás és az EKG folyamatos elemzésére, ami nagy jelentőséggel bír a magasvérnyomás betegség (hypertonia) és különböző ritmuszavarok kezelésében.

Specialitásai: Koszorúér eredetű szívbetegség (mellkasi fájdalom kivizsgálása, koszorúsér betegség igazolása, kezelése, szívinfarctus utáni utókezelés…), szívelégtelenség felismerése és ellátása, hypertonia betegség kezelése, ritmus és vezetési zavarok ellátása, szív-érrendszeri rizikó tényezők felderítése, orvoslása.

Rendelési idő:

 Hétfő  Kedd  Szerda  Csütörtök  Péntek
- - - Medoc Lehel
16:30-19:10
-

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.