reger zsofia

Réger Zsófia

Dietetikus

2009-ben végzett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán Dietetikus szakon. A diploma megszerzése után sokrétű szakmai tapasztalatot szerzett. Dolgozott a gyógyszeriparban, diabetológia, reumatológia és urológia területén, részt vett a 2019-es Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat (OTÁP) felmérést végző csapatában a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége megbízásából, diétás étrendeket tervez a közétkeztetésben ételallergiás és diabéteszes betegeknek és saját praxist indított.

Jelenleg a Testnevelési Egyetem Sport-specifikus dietetikus képzésén tanul, hogy profi sportolók felkészülését is támogathassa diétás tanácsaival. Munkája során diétás tanácsadásokat,előadásokat tart egészséges és beteg felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Egyéni tanácsadásai során célja, hogy minél inkább személyre szabja a diétát, a szükséges korlátozások betartása mellett, a lehető legszabadabb étrendet javasolja diétázóinak. Fő érdeklődési területe a megelőzésre fókuszáló/prevenciós és terápiás dietetika, ezen belül a testsúlycsökkentés és az egészség megőrzése érdekében történő életmódváltás, pajzsmirigy betegségek, szív-érrendszeri betegségek, táplálék allergiák, intoleranciák, inzulinrezisztencia, diabétesszel élők dietoterápiája, valamint a sporttáplálkozás.

Tanulmányok, szakmai tapasztalatok:

2009. Dietetikus, Semmelweis Egyetem
2009-2018. Lilly Hingária Kft.
2018-2019 Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége – Országos Tápláltsági Állapot Vizsgálat (OTÁP), dietetikus
2019- Vállalkozó dietetikus
2021- Ízfaktor Kft.- dietetikus
2022- Testnevelési Egyetem – Sport-specifikus dietetikus képzés

 Vizsgálatok, specialitások, preferált részterületek:
 

- Táplálkozási állapotfelmérés (tápláltsági állapot meghatározása, FFQ, étrendi napló elemzés, laborparaméterek kontrollja, testösszetétel-mérés)
- Egyéni céloknak megfelelő, személyre szabott étrendi javaslatok adása, étrendek tervezése
- Egészséges, kiegyensúlyozott étrend kialakítása
- Sporttáplálkozás (energia ellátottság meghatározása, ideális testösszetétel kialakítása, sportág-specifikus táplálkozási tanácsok adása)
- Testsúlycsökkentés és az egészség megőrzése érdekében történő életmódváltás
- Várandósság, szoptatás alatti étrend, terhességi cukorbetegség diétája
- Inzulinrezisztencia, cukorbetegség diétás kezelése
- Táplálékallergiák, intoleranciák diétája
- Glutén szenzitivitás (NCGS) és cöliákia étrendje
- Pajzsmirigy betegségek diétája
- Szív-és érrendszeri betegségek étrendje
- Emésztőszervrendszert érintő betegségek diétája (pl.: reflux, gyomorfekély, Crohn betegség, colitis ulcerosa)
- Gyomor bypass és sleeve gastrectomia (gyomorszűkítő műtétek) utáni étrend

Rendelési idő:

 Hétfő Kedd  Szerda  Csütörtök  Péntek
- - Medoc Cézár
09:30 - 14:00 
- -

 

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.

Cookie-kat használunk
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy szélesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóinknak.