Kezdőlap

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

ersebeszet

Érsebészet-scleroterápia

 

Az érsebészet az erek, elsődlegesen artériák és vénák megbetegedéseinek kezelésével foglalkozik. Ide tartoznak: az érszűkület, a visszeresség, az értágulatok, a trombózis és a mélyvénás trombózis utáni tünetek. Ez a szakterület foglakozik a cukorbetegség és a magas vérnyomás okozta érbetegségekkel is. Az érrendszer problémái mindkét nemet érintik, de a vénás megbetegedések gyakrabban fordulnak elő nőknél, míg férfiaknál az érelmeszesedés a gyakoribb probléma. A modern gyógyászati eljárásoknak köszönhetően elérhető az olyan, gyors, látványos javulást eredményező kezelés, amely megszünteti a visszereket és csökkenti azok kialakulásának kockázatát, különösen ha ezt egészséges étrenddel és kiegyensúlyozott életmóddal támogatjuk.
 

Mikor forduljunk érsebészhez?

 • Amennyiben a nyaki ultrahang vizsgálaton igazolódott a nyaki artériák 60-70%-os szűkülete.
 • Ha az ultrahang vagy CT vizsgálat 3-4 cm-es aorta tágulatot (aneurysma) mutat.
 • Ha járáskor a comb felső-hátsó vagy a lábszár hátsó részén fokozódó fájdalmat érez, majd megállást követően csökken a fájdalom.
 • Ha a lábakon nehezen gyógyuló fekélyek jelennek meg, akár sérüléstől, akár sérülés nélkül.
 • A lábakon tágult, kanyargós visszerek megjelenése esetén, ha estére duzzanat alakul ki a lábszár, boka környékén, nehézláb érzés esetén.
 • A lábakon hajszálvékony, illetve tágabb visszerek által okozott esztétikai probléma esetén
 • nyugalomban is jelentkező végtagfájdalom
 • sebesedés a végtagon
 • kéz- vagy lábizomerő gyengülés
 

Mi történik a szakorvosi vizsgálat során?

 • A páciens kikérdezése, teljes körű panaszfelderítés
 • Összes rendelkezésre álló orvosi dokumentáció átnézése, konzultációja
 • Fizikális vizsgálat
 • CW doppler vizsgálat
 • Összefoglaló lelet készítése a vizsgálatról, beteggel történő részletes konzultáció
 • A vizsgálat semmiféle kellemetlenséggel, fájdalommal nem jár!
 

Hogyan történik a scleroterápiás kezelés?

  Az érsebész a scleroterápia során egy vékony tűvel szúrja meg a tágult visszeret, és szklerotizáló anyagot (Aethoxysclerol) juttat a vénába. A beadott anyag steril gyulladást okoz az érben, amely elindítja az érfal hegesedését. A véna falai ennek hatására “összetapadnak”, az érszakasz kikerül a vérkeringésből, és általában fel is szívódik.A kezelés után a lábra rugalmas, kompressziós hatású fásli kerül, amelyet két-három napig éjjel-nappal viselni kell, majd a következő két hétben naponta 5-10 percre le lehet venni. Közvetlenül a kezelés után 20 percnyi séta, de legalábbis a passzív álló vagy ülő testhelyzet kerülése javasolt. Ha érzékennyé, vagy meleggé válik a kezelt terület, az hűthető gyógyszertárban kapható jégzselével vagy törölközőbe csavart jégakkuval, de borogatni szigorúan tilos. A scleroterápia után minimum négy hétig kerülendő a forró fürdő, szauna, napozás, illetve a szolárium használata. A scleroterápiás kezelés több alkalommal történhet. Egy alkalommal 2-4 ml hatóanyagot lehet beadni a páciensnek, amely nagyjából egy-két tenyérni terület ellátására elég. A szakszerű scleroterápiás kezelés után, megfelelő életmód és kompressziós harisnya viselése mellett, elkerülhető a visszerek kiújulása.

 

Orvosaink

Dr. Berek Péter PhD

Dr. Berek Péter PhD

forgacs sandor profil1

Dr. Forgács Sándor

hollos gabor profil1

Dr. Hollós Gábor

 • ÁRAINK

  2017
  2018. jan. 01-től
 • Érsebészeti szakorvosi vizsgálat
  16 900 Ft
  18 500 Ft
 • Érsebészeti szakorvosi vizsgálat vaszkuláris ultrahanggal
  23 900 Ft
  24 900 Ft
 • Érsebészeti kontrollvizsgálat
  12 900 Ft
  14 500 Ft
 • Érsebészeti konzultáció + 1 szkleroterápiás kezelés
  20 900 Ft
  23 000 Ft
 • Injekciós visszérkezelés 2 ml(alkalmanként)
  15 000 Ft
  16 500 Ft
Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Tudnivalók, előkészületek a vizsgálat előtt

  Kérjük, a konzultációra, illetve vizsgálatra a korábbi, rendelkezésre álló, teljes körű orvosi dokumentációt hozza magával, beleértve képdokumentációt is CD-n, vagy nyomtatott formában. Scleroterápiás kezelés előtt ne krémezze be a lábát, viseljen kényelmes cipőt és ruhát, az alsó végtagra ugyanis rugalmas fásli kerül. Láz, az érintett területen fennálló gyulladásos betegség, fekvőbetegség, súlyos artériás keringési zavar esetén, helyi vagy többszöri vénás trombózis után, rizikófaktorok együttes jelenléte (pl. hormonális fogamzásgátlás, túlsúly, dohányzás, mozgásszegény életmód) esetén nem javasolt a scleroterápia.

 

Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez, továbbá nyilatkozom, hogy az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Rendelőink térképen.
A megelőzés specialistája Budapest frekventált területén helyezkedik el, jól megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is.

MeDoc Kárpát

+36 1 783 6004


1133 Budapest, Kárpát u. 7/B, 1. emelet 4.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.

MeDoc Cézár

+36 1 783 6004


1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.