Kezdőlap

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

gyermekkardiologia

Gyermekkardiológia

 

A gyermekkardiológia az újszülött-, csecsemő- és gyermekkori veleszületett szívfejlődési rendellenességekkel és a szerzett szív- és érrendszeri betegségekkel foglalkozik. A gyermekkardiológia korszerűsödésének köszönhetően Magyarországon egyre több, korábban gyakran rejtve maradó veleszületett szívhibát sikerül korán kiszűrni. A korai felismerés kulcsfontosságú, olykor életbevágó ezeknek a problémáknak a kezelése szempontjából, legyen szó akár veleszületett, akár szerzett szívhibáról. A veleszületett szívbetegségek 1000-ből minden 8. gyermeket érintenek. Emellett előfordulnak szerzett szívproblémák gyulladások, ritmuszavarok, szívizombetegségek formájában, és egyre gyakoribbak a túlsúly miatti kardiovaszkuláris kockázati tényezők is. Ez utóbbiak megelőzése érdekében kiemelten fontos az egészséges étrend és a rendszeres testmozgás.

 

Mikor forduljunk gyermekkardiológushoz?

 • A csecsemő súlygyarapodása megáll, vagy súlycsökkenés következik be
 • Ha a gyermeknél étvágytalanság, fáradékonyság jelentkezik
 • Cyanosis esetén, a gyermek bizonyos testrészeinek – jellemzően ajak, körömágy – kékes-szürkés elszíneződése esetén
 • Fokozódó légzésszám, szapora pulzus esetén, illetve amennyiben pulzus és vérnyomáseltérés van a felső és az alsó végtagok között (utóbbit orvos tudja megállapítani)
 • Kis súlyú koraszülöttek illetve az elhízott, túlsúlyos gyerekek fokozottan veszélyeztettek
 • Akiknek a családjában több szívbetegség fordult elő, illetve akik olyan komplex genetikai rendellenességgel, kromoszóma eltéréssel születtek, ahol gyakori a szívhiba (pl. Down-szindróma, ahol gyakori a pitvar-kamrai sövényhiány)

Panaszmentes esetben

 • Újszülöttek szűrővizsgálata kiemelten fontos – vérnyomás-mérés az alsó és a felső végtagokon
 • Iskolakezdés előtt
 • Intenzív sportolás megkezdése előtt
 • A családban halmozottan előforduló szívbetegség esetén

 

Mi történik a gyermekkardiológiai vizsgálat alatt?

A kardiológiai vizsgálathoz hozzátartozik a gyermek “megnyerése”. Szintén sor kerül a szülő alapos kikérdezésére, illetve a szakorvos áttekinti a korábbi vizsgálati eredményeket is. Vérnyomásmérés, EKG-vizsgálat és szívultrahang vizsgálat történik, lehetőség van a vérnyomás monitorizálásra (ABPM) és EKG monitorizálásra is. A vizsgálatok nagyjából 20-30 percet vesznek igénybe.

 

Milyen ultrahang készüléket használnak a kardiológiai vizsgálatokhoz?

A MeDoc Egészségközpontban a legkorszerűbb, kardiológiai felhasználásra optimalizált Philips Affiniti 70 ultrahang készüléket használunk, mely kategóriájának egyik csúcskészüléke.

Orvosaink

kormos zsuzsanna profil1

Dr. Kormos Zsuzsanna

 

Tudnivalók, előkészületek a vizsgálat előtt

A vizsgálatra mindenképpen hozza gyermeke korábbi egészségügyi dokumentációját, vizsgálati eredményeit. A vizsgálat egyáltalán nem fájdalmas, de a műszerek látványa ijesztő lehet a kisgyermekek számára, ezért esetükben hasznos lehet, ha a vizsgálatot (pl. EKG) a szülők többször is eljátsszák otthon, így felkészítve gyermeküket. Jobb, informatívabb, rövidebb a vizsgálat ha a gyermek nyugodt. Ami ehhez kell, kérjük biztosítsa a szülő. (pl.cumi, innivaló, speciális játék, stb. A nagyobbaknak az orvos elmagyarázza a vizsgálat menetét, esetükben így nem okoz semmiféle nehézséget a szükséges mérések elvégzése.
 • Gyermekkardiológia

  ÁRAINK

  2018
  2019. jan. 01-től
 • Gyermekkardiológiai szakorvosi vizsgálati alapcsomag(12 elvezetéses EKG, vérnyomás, szívultrahang)
  18 500 Ft
  19 500 Ft
 • Gyermekkardiológiai kontrollvizsgálat(6 hónapon belül, szakorvosunk javaslata esetén)
  14 500 Ft
  15 500 Ft
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez, továbbá nyilatkozom, hogy az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Rendelőink térképen.
A megelőzés specialistája Budapest frekventált területén helyezkedik el, jól megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is.

MeDoc Kárpát

+36 1 783 6004


1133 Budapest, Kárpát u. 7/B, 1. emelet 4.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.

MeDoc Cézár

+36 1 783 6004


1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.