Kezdőlap

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

gyermekkardiologia

Gyermekkardiológia

green150

grey150

pink150

A gyermekkardiológia az újszülött-, csecsemő- és gyermekkori veleszületett szívfejlődési rendellenességekkel és a szerzett szív- és érrendszeri betegségekkel foglalkozik. A gyermekkardiológia korszerűsödésének köszönhetően Magyarországon egyre több, korábban gyakran rejtve maradó veleszületett szívhibát sikerül korán kiszűrni. A korai felismerés kulcsfontosságú, olykor életbevágó ezeknek a problémáknak a kezelése szempontjából, legyen szó akár veleszületett, akár szerzett szívhibáról. A veleszületett szívbetegségek 1000-ből minden 8. gyermeket érintenek. Emellett előfordulnak szerzett szívproblémák gyulladások, ritmuszavarok, szívizombetegségek formájában, és egyre gyakoribbak a túlsúly miatti kardiovaszkuláris kockázati tényezők is. Ez utóbbiak megelőzése érdekében kiemelten fontos az egészséges étrend és a rendszeres testmozgás.

 

Mikor forduljunk gyermekkardiológushoz?

 • A csecsemő súlygyarapodása megáll, vagy súlycsökkenés következik be
 • Ha a gyermeknél étvágytalanság, fáradékonyság jelentkezik
 • Cyanosis esetén, a gyermek bizonyos testrészeinek – jellemzően ajak, körömágy – kékes-szürkés elszíneződése esetén
 • Fokozódó légzésszám, szapora pulzus esetén, illetve amennyiben pulzus és vérnyomáseltérés van a felső és az alsó végtagok között (utóbbit orvos tudja megállapítani)
 • Kis súlyú koraszülöttek illetve az elhízott, túlsúlyos gyerekek fokozottan veszélyeztettek
 • Akiknek a családjában több szívbetegség fordult elő, illetve akik olyan komplex genetikai rendellenességgel, kromoszóma eltéréssel születtek, ahol gyakori a szívhiba (pl. Down-szindróma, ahol gyakori a pitvar-kamrai sövényhiány)

 

Panaszmentes esetben

 • Újszülöttek szűrővizsgálata kiemelten fontos – vérnyomás-mérés az alsó és a felső végtagokon
 • Iskolakezdés előtt
 • Intenzív sportolás megkezdése előtt
 • A családban halmozottan előforduló szívbetegség esetén

 

Mi történik a gyermekkardiológiai vizsgálat alatt?

A kardiológiai vizsgálathoz hozzátartozik a gyermek “megnyerése”. Szintén sor kerül a szülő alapos kikérdezésére, illetve a szakorvos áttekinti a korábbi vizsgálati eredményeket is. Vérnyomásmérés, EKG-vizsgálat és szívultrahang vizsgálat történik, lehetőség van a vérnyomás monitorizálásra (ABPM) és EKG monitorizálásra is. A vizsgálatok nagyjából 20-30 percet vesznek igénybe.

 

Milyen ultrahang készüléket használnak a kardiológiai vizsgálatokhoz?

A MeDoc Egészségközpontban a legkorszerűbb, kardiológiai felhasználásra optimalizált Philips Affiniti 70 ultrahang készüléket használunk, mely kategóriájának egyik csúcskészüléke.

 

Orvosaink

kormos zsuzsanna profil1

Dr. Kormos Zsuzsanna

 

Tudnivalók, előkészületek a vizsgálat előtt

A vizsgálatra mindenképpen hozza gyermeke korábbi egészségügyi dokumentációját, vizsgálati eredményeit. A vizsgálat egyáltalán nem fájdalmas, de a műszerek látványa ijesztő lehet a kisgyermekek számára, ezért esetükben hasznos lehet, ha a vizsgálatot (pl. EKG) a szülők többször is eljátsszák otthon, így felkészítve gyermeküket. Jobb, informatívabb, rövidebb a vizsgálat ha a gyermek nyugodt. Ami ehhez kell, kérjük biztosítsa a szülő. (pl.cumi, innivaló, speciális játék, stb. A nagyobbaknak az orvos elmagyarázza a vizsgálat menetét, esetükben így nem okoz semmiféle nehézséget a szükséges mérések elvégzése.
 • Gyermekkardiológia

  ÁRAINK

  2022.06.30-ig
  2022.07.01-től
 • Gyermekkardiológiai szakorvosi vizsgálati alapcsomag(12 elvezetéses EKG, vérnyomás, szívultrahang)
  25 000 Ft
  26 900 Ft
 • Gyermekkardiológiai kontrollvizsgálat(Legfeljebb fél éven belül, nálunk megkezdett szakorvosi kezelést követően, az orvos visszarendelése alapján.)
  19 500 Ft
  21 000 Ft
 • Gyermekkardiológiai kontrollvizsgálat 24 órás Holter-kiértékeléssel(Legfeljebb fél éven belül, nálunk megkezdett szakorvosi kezelést követően, az orvos visszarendelése alapján.)
  28 900 Ft
  32 900 Ft
 • Gyermekkardiológiai kontrollvizsgálat 24 órás ABPM-kiértékeléssel(Legfeljebb fél éven belül, nálunk megkezdett szakorvosi kezelést követően, az orvos visszarendelése alapján.)
  28 900 Ft
  32 900 Ft
 • Gyermekkardiológiai leletmegbeszélés
  19 500 Ft
  21 000 Ft

KÉRJEN IDŐPONTOT!

 

Elérhetőségeink

Központi telefonszám:
+36 1 783 6004

Új rendelőnk:

MeDoc Lehel

1134 Budapest, Lehel utca 8.

MeDoc Cézár

1132 Budapest, Visegrádi u. 74.