Kezdőlap

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

Gyermekurológia

Gyermekurológia

green150

grey150

pink150

A gyermekurológia az újszülött-, csecsemő- és gyermekkori veleszületett húgy-ivarszervi fejlődési rendellenességekkel és a szerzett gyermekurológiai betegségekkel foglalkozik. A gyermekurológia korszerűsödésének köszönhetően Magyarországon egyre több, korábban gyakran rejtve maradó veleszületett vizeletlevezetési rendszeri hibát sikerül korán kiszűrni. A korai felismerés kulcsfontosságú, olykor életbevágó ezeknek a problémáknak a kezelése szempontjából, legyen szó akár veleszületett, akár szerzett hibáról. A gyermek szakrendelés keretében a gyermekeknél előforduló vizelet elválasztó és vizelet elvezetési problémák, továbbá a vele született rendellenességek kivizsgálására van lehetőség.

A gyermek urológia ellátás újszülöttkortól egészen 18 éves korig terjed. Fiúk és lányok esetében is előfordulhat, hogy születés után kiderül valamilyen húgycsövet vagy nemi szervet érintő rendellenesség, később pedig húgyúti fertőzésekkel kapcsolatban keresik fel leggyakrabban a gyermek urológust.

 

Mik lehetnek ezen gyermekekre jellemző urológia problémák?

A betegeségek köre a jó indulatú, bár életminőséget érintő kérdésektől – pl. fitymaszűkület, éjszakai bevizelés -, egészen a súlyos pl. daganatos, vagy komoly funkcionális zavart okozó elváltozások terjedhetnek. A kórképek javarésze, időben felismerve jól kezelhető a gyermekek esetében is.

 

Mikor forduljunk gyermekurológushoz?

A teljesség igénye nélkül a leggyakoribb problémák:
 • A húgyutak/vese, húgyhólyag/valamint a genitáliák/hímvessző, here, húgycső/ veleszületett és szerzett rendellenességei.
 • Vizelési zavarok, éjszakai bepisilés, gyakori vizelés, here leszállási zavarok, fityma rendellenességek- letapadás- szűkület.
 • Húgycső rendellenességek: szűkület, hypospadiasis, húgyúti kövesség, gyulladások.
 • Vese és húgyvezető területén lévő vizelet elfolyási akadályok vagy reflux.
 • Húgyúti fertőzések
 

Mi történik a vizsgálat alatt?

Vizsgálat során szülők/gyermekek kikérdezése, a vizeletelvezető és kiválasztó szervek megtekintése és fizikális vizsgálata történik. Ha szükséges ki van egészítve a vizsgálat ultrahangos vizsgálattal is. Ezen vizsgálatok nem fájdalmasak, egyszerű, mindennapi vizsgálómódszerek. Néha komplexebb diagnosztika válhat szükségessé, de ezek általában speciális intézetekben történnek a későbbiekben.

A diagnózis felállítása után, közösen szülőkkel, gyermekekkel megbeszélve egy terápiás terv kerül felállításra (gyógyszeres kezelés, vagy műtéti ellátási terv) és ha olyan az elváltozás ott helyben is megtörténhet bizonyos ellátás, vagy további intézeti ellátást javasol a szakorvos.

 

Orvosaink

Dr. Kiss András PhD

Dr. Kiss András PhD

 

Tudnivalók, előkészületek a vizsgálat előtt

A vizsgálat külön előkészületet nem igényel.

 

ÁRAINK

 • Gyermekurológia

  ÁRAINK

  2022.06.30-ig
  2022.07.01-től
 • Gyermegurológiai szakorvosi vizsgálat
  26 900 Ft
  26 900 Ft
 • Gyermegurológiai kontrollvizsgálat
  21 000 Ft
  21 000 Ft
 • Gyermekurológiai leletmegbeszélés
  21 000 Ft
  21 000 Ft

Elérhetőségeink

Központi telefonszám:
+36 1 783 6004

Új rendelőnk:

MeDoc Lehel

1134 Budapest, Lehel utca 8.

MeDoc Cézár

1132 Budapest, Visegrádi u. 74.