Kezdőlap

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

sebeszeti

Sebészeti konzultáció

green150

grey150

pink150

 

A MeDoc Egészségközpontra megújulása óta különösen jellemző, hogy ellátási szakterületeit a páciensek igényeinek megfelelően folyamatosan bővíti. Ezt igazolja az is, hogy sebészeti konzultációs szakrendelést is elindítottunk. Évek óta nagy számban végzünk korszerű és egyedi eszközeinkkel emlőszűrést, illetve menedzserszűrést. Kézenfekvő, hogy szakrendelési palettánkat kiegészítsük az ehhez szorosan kapcsolódó sebészeti konzultációval is.
A sebészet ma a hasfal és a hasüregi szervek elváltozásainak műtéti kezelését foglalja magában, de ebbe a fogalomkörbe tartozik a pajzsmirigy és az emlő elváltozásainak műtéti gyógyítása is. Nagyon sok esetben sebészhez küldik azonban a végbéltáji panaszokkal szenvedőket és sokszor nem biztos, hogy a műtét az elsődlegesen választandó eljárás.
Külön érsebészeti szakrendelésünk évek óta működik.
Abból indulunk ki, hogy mindenkiben, aki orvoshoz fordul (akárcsak vérnyomásmérés miatt is) van egy belső feszültség. Különösen érvényes ez a sebészetre, ahol igazolt vagy még nem igazolt betegség, műtét lehetősége, az altatás gondolata, a műtét utáni fájdalom nagysága, a rosszindulatúság, és még sok minden egyéb vetődik fel. Ez a sok kétely a konzultáció során megmagyarázható, jelentős részük feloldható.
A sebészeti konzultációs szakrendelés szerves része a panaszok és a leletek (ha van) megbeszélése, értékelése és a fizikális (tapintási) vizsgálat. Amennyiben az elváltozás műtéttel gyógyítható, Dr. Szegedi Zoltán főorvos a Róbert Károly Magánkorházban végez általános sebészeti műtéteket, ahol a fekvőbeteg háttér biztosított.

 

Mikor forduljunk sebészhez?

 • Ha valamilyen hasfali vagy hasüregi szervi elváltozás igazolódik a megelőző vizsgálatok alapján és nagy valószínűséggel ez csak műtéttel gyógyítható (epekövesség, hasfali-, köldök- és lágyéksérv)
 • Ha ugyan előzetes vizsgálatok még nem történtek, de a hasi panaszok a sebészeti megoldás lehetőségét vetik fel (a tapintási vizsgálat a konzultáció szerves része, hasi ultrahang és laboratóriumi vérvétel nálunk megoldható),
 • Ha a páciens kezelőorvosa sebészeti szakvizsgálatot javasol
 • Bőr- és bőr alatti szövetek elváltozásai
 • Nyirokcsomókból történő mintavétel, eltávolításuk
 • Pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy betegségei
 • Emlő jó- és rosszindulatú daganatai 
 • A végtagsebészeti és ortopédiai elváltozások sebészi kezelése külön szakterület!

 

Mi történik a sebészeti szakorvosi vizsgálat során?

 • A sebészeti konzultációs szakrendelés szerves része a panaszok és a magával hozott labor-, képalkotó eljárások vagy egyéb vizsgálatok leleteinek együttes kiértékelése
 • A fizikális (tapintási) vizsgálat
 • Amennyiben pedig az elváltozás műtéttel gyógyítható, annak megbeszélése

 

Orvosaink

Dr. Szegedi Zoltán

Dr. Szegedi Zoltán

 

Tudnivalók, előkészületek a vizsgálat előtt

A páciens minden gyógyszerét beveheti a vizsgálat napján is. Sebészeti konzíliumra nem szükséges éhgyomorra jönni. jönni. Hasznos, ha az adott problémára vonatkozó leleteit elhozza magával. Minden esetben - amennyiben volt műtéti beavatkozás – kórházi zárójelentést és esetleges konzíliumok eredményeit hozza magával. Amennyiben hasi ultrahang vagy egyéb vizsgálat szükségessége merülne fel a sebészeti megbeszélés kapcsán, abban az esetben az adott vizsgálatra érkezés feltételeiről tájékoztatást adunk.
 • Sebészeti konzultáció

  ÁRAINK

  2022.06.30-ig
  2022.07.01-től
 • Sebészeti konzultáció
  25 000 Ft
  25 000 Ft
 • Minden további konzultációs alkalom
  19 500 Ft
  19 500 Ft

Elérhetőségeink

Központi telefonszám:
+36 1 783 6004

Új rendelőnk:

MeDoc Lehel

1134 Budapest, Lehel utca 8.

MeDoc Cézár

1132 Budapest, Visegrádi u. 74.