Kezdőlap

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

immunologia

Immunológia

 

Immunrendszerünk a szervezet legfontosabb védelmi egysége. Ha gyengül a működése, akkor utat enged a különböző fertőzéses megbetegedéseknek, ha túl intenzíven működik, akkor a saját szervezetének elemeit támadja meg és pusztítja el. Ide tartoznak az allergiás megbetegedések, az autoimmun betegségek, valamint a gyulladással járó megbetegedések is.

 

 • Gyulladással járó megbetegedések
Az elhúzódó gyulladással járó megbetegedések igen gyakoriak. Sokszor az első vizsgálatok alkalmával nem derül ki a kiváltó tényező, marad a tartós hőemelkedés, a diszkrét fájdalom, fáradékonyság, esetleg alattomos ízületi panasz is jelentkezhet. A folyamat hátterében gyakran immunológiai folyamatok állnak: induló, még nem tisztázott autoimmun kórkép, elhúzódó, vagy nem megfelelően kezelt fertőző betegség.

 

 • Autoimmun betegségek
Az autoimmun betegségek lényege, hogy a szervezet a saját immunrendszere ellen fordul és saját elemei ellen termel antigéneket, hogy elpusztítsa azokat. Megkülönböztethetünk szervspecifikus autoimmun betegségeket, melyek egy adott szervre vagy szövetfélére korlátozódnak, mint például az autoimmun pajzsmirigygyulladás (Hashimoto-féle thyreoiditis), valamint szisztémás autoimmun kórképeket, melyek különböző szerveket és szervrendszereket érintenek. Ilyen megbetegedés például az Systemás Lupus Erythematosus (SLE) vagy a Systemás Scleroderma.

 

Mikor forduljon immunológushoz?

 • Ha reggel összetörten ébred, ízületeit csak nagy sokára tudja bejáratni
 • Ha a szokványosnál gyakrabban van hurutos megbetegedése
 • Ha úgy érzi, gyulladásos betegsége miatti kivizsgálása elakadt
 • Ha tartós ízületi fájdalma van
 • Ha foltokban hullik a haja
 • Ha ismert immunológiai rendszerbetegség gondozására van szüksége: SLE (szisztémás lupusz, rheumatoid arthritis, Sjögren szindróma, reaktív arthritis, Hashimoto (autoimmune pajzsmirigy gyulladás)
 • Ha a góckereséssel nem oldódtak meg a panaszok
 • Ha immunológiai leletek készültek, de nehezen értelmezhetőek
 • Ha különféle fertőző betegségek irányában készültek laborvizsgálatok, de ezeket nem sikerül megmagyarázni
 • Ha tüdő-sarcoidosisa van, és az kiújul, vagy a kezelésre nem reagál, ha immunológiai gondozásba vételre van szükség, és egyéb okból (pl. máshova költözés) ez nem megoldott.

 

A szakorvosi vizsgálat menete

  A páciens panaszainak kikérdezésével és látogatása céljának felderítésével kezdődik a vizsgálat, valamint a korábbi orvosi leletek, dokumentációk átolvasásával és átbeszélésével. Ezt követően történik a páciens fizikai kivizsgálása. A helyszínen rendelkezésre álló adatok alapján javaslatot tesz a szakorvos a további vizsgálatokra, majd a levett vér kiküldése és vizsgálata után kerül meghatározásra a megfelelő gyógyszeres kezelés és a kontroll vizsgálatok időpontja.

 

Orvosaink

gantomor ariunaa profil1

Dr. Gantömör Ariunaa

vegh judit profil1

Dr. Végh Judit

 • ÁRAINK

  2018
  2019. jan. 01-től
 • Immunológiai konzultáció
  18 500 Ft
  19 500 Ft
 • Immunológiai kontrollvizsgálat
  14 500 Ft
  15 500 Ft
Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Hogyan érkezzen a vizsgálatra?

  Az első konzultációra hozza magával minden korábbi orvosi dokumentációját.

 

Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez, továbbá nyilatkozom, hogy az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Rendelőink térképen.
A megelőzés specialistája Budapest frekventált területén helyezkedik el, jól megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is.

MeDoc Kárpát

+36 1 783 6004


1133 Budapest, Kárpát u. 7/B, 1. emelet 4.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.

MeDoc Cézár

+36 1 783 6004


1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.