Fotona 4D - arcplasztika vágás nélkül

Fotona 4D - arcplasztika vágás nélkül

Fotona 4D - arcplasztika vágás nélkül

A Fotona 4D olyan lézeres kezeléssorozat, amely az arc külső felületét és a szájüreg felőli részét egyaránt kezeli. A Fotona legismertebb és legnépszerűbb kezelése, hiszen időtálló volumennövelő és bőrfeszesítő hatás érhető el injekció vagy bármilyen invazív beavatkozás nélkül. A kezelés során kétféle lézer hullámhosszt (Er:YAG és Nd:YAG) valamint négyféle kezelési eljárást használunk, ezek együttes alkalmazása négy különböző szinten hat az életkori változások ellen. A bőr mélyen fekvő, középső és felszíni kötőszöveti struktúrái és a bőrhibák is kiválóan kezelhetők a lézer segítségével. A Fotona 4D természetes visszafiatalodást támogatja, a bőr tónusának, fiatalságának és rugalmasságának visszaállítására szolgál, így 60 év alatt évente egyszer, 60 év felett pedig félévente javasoljuk a kezelés ismétlését.

A Fotona 4D kezelést minden esetben orvosi konzultáció előzi meg, amelyen tájékoztatjuk a pácienst, hogy milyen eredményeket tudunk elérni a lézer segítségével. A felépülési idő nagyon rövid, érzéstelenítés nem szükséges, a kezelések az év bármely szakában elvégezhetők. (a legtöbb lézeres kezelés nyáron nem végezhető)

Mit tartalmaz a Fotona 4D kezelés?

A Fotona4D® egy úttörő, nem műtéti arcfeszesítő/arcemelő eljárás, amely  megfiatalított, természetes megjelenést eredményez.

Ha nem invazív, biztonságos öregedésgátló lehetőséget keres ez az Ön kezelése.

Az Nd:YAG és Er:YAG által keltett lézer hullámhosszak kibővített és összeadódó képességeinek köszönhetően a lézer négy dimenziós kezelést biztosít. Ezen kiegészítő Er:YAG és Nd:YAG által keltett lézer hullámhosszakat szinergikusan alkalmazzuk 4 különböző módban: SMOOTH, FRAC3®, PIANO® és SupErficial, hogy a bőr mélyebb, középső és felületi kötőszövetes szerkezetét javítsuk, miközben egyidejűleg különböző bőrhibákat is korrigálunk. 

Arcesztétikai kezeléseink a 2 dimenziós TwinLight® eljárástól a 4 dimenziós Fotona4D® eljárásig terjednek. A Fotona 4D lézer kezelés lehetővé teszi a kollagén teljes vastagságú összehúzódását a tartós, gyors feszeítést és térfogat növelést-volumizációt a ránccsökkentés érdekében injekciós kezelések nélkül. Ennek a 4 egyedi módnak és két egymást kiegészítő hullámhossznak a kombinálása tekintélyes eredménnyel bír az arcesztétikában.

A Fotona különböző hullámhosszú lézerrendszerei ideálisak a Fotona4D-hez®, valamint számos más bőrmegújító és fiatalító kezeléshez. A Fotona SP Dynamis, többalkalmazásos lézerrendszere egyetlen készülékben egyedülállóan képes teljes körű megoldást kínálni. Az ultranagy teljesítményű Er:YAG és Nd:YAG lézerek erejét kínálja, ideális az esztétikai és bőrgyógyászati alkalmazások széles köréhez is.

A Fotona nagy teljesítményű Er:YAG lézere hatékonyabban távolítja el a felületi megöregedett bőrréteget a szabadalmaztatott VSP (Variable Square Pulse) technológiának köszönhetően, amely nagyon pontosan hangolható a változó “hideg”; ablációra, hámlasztásra és a nem ablatív hőarányokra is. A teljes testreszabhatóság lehetővé teszi, hogy pontosan elérje a páciensek által kívánt klinikai eredményeket. A Fotona Nd:YAG lézere tökéletesen kiegészíti az Er:YAG lézer ablatív hatását azzal a képességgel, hogy mélyen behat a bőrbe és hőhatásokat hoz létre a bőrfelület károsítása nélkül. A hagyományos Nd:YAG technológiákhoz képest a Fotona szabadalmaztatott VSP impulzusai gyakorlatilag azonnali hőmérséklet-emelkedést hoznak létre, amely csak a megcélzott szerkezetekre korlátozódik. Nem kerül egyéb felesleges energia a bőrbe. A készülék kezelő fejeinek speciálisan tervezett, innovatív technológiája lehetővé teszi a lézerimpulzusok biztonságos, pontosan szabályozott és optimális eljuttatását a kezelési területre.
A Fotona4D® előnyei:
 • Arc feszesítés és térfogat növelés töltőanyagok vagy toxinok nélkül.
 • Teljes feszesítő, arcbőr emelő kezelés belülről kifelé (szájüreg felől indulva, egészen a bőr felső rétegéig)
 • Azonnali fiatalítás, feszesítés és ragyogás.
 • Arc bőrének komplex javítása, mely pl. szebb arcszínt eredményez,
 • Alig van egyáltalán nem kell felépülési idővel számolni
 • Nincs műtét, tű, vagy érzéstelenítés
Milyen lézert használunk a kezeléshez?

A klinikánkon elérhető a Fotona forradalmian új lézerkészüléke: a Fotona SP Dynamis. A lézerkezelő egyedülállóan kombinálja az Nd:YAG és az Er:YAG ( Neodinium és Erbium YAG) lézersugarakat. A világ egyik leghatékonyabb esztétikai, bőrgyógyászati, nőgyógyászati, érsebészeti és horkolásgátló lézeres kezelései végezhetők vele.  Az Erbium YAG lézer által kibocsátott fény hullámhossza néhány mikronnyi szövetvastagságban nyelődik el, így elkerülhető a mélyebb szövetrészek sérülése.

Emiatt a kezelési lehetőségeknek széles a köre:

 • Hideg abláció hőhatások nélkül –pl. jóindulatú bőrelváltozások kezelése, hideg hámlasztás
 • Kombinált ablatív és hőkezelések – pl. bőrfiatalítás
 • Nem ablatív, csak hőkezelések – minimálisan invazív bőrfeszesítés

Az Neodinium Yag lézer kibocsátotta sugár eléri a mély bőrszöveti szerkezeteket anélkül, hogy a bőr felső rétegét - az epidermiszt - megsértené, bőrtípustól függetlenül.

 • A három legfontosabb tulajdonsága:
 • Ultramély behatolás
 • Biztonságosabb minden bőrtípushoz
 • Nagyfokú megbízhatóság

A Fotona orvosi lézerrel végzett kezelések biztonságosságát és hatékonyságát számos klinika teszt és tanulmány garantálja.

Milyen előkészületek szükségesek a kezeléshez?
A Fotona 4D kezelés előtt 3 hétig nem szabad napoztatni az arcot. A kezelésre smink nélkül, jól hidratált bőrrel érdemes érkezni, mert a lézeres terápia így lesz a leghatékonyabb.
Hogy zajlik a FOTONA 4D kezelés?

Az orvosi konzultációt követően kezdődhet meg a lézeres kezelés. Első lépésként fotódokumentációt és arcelemzést készítünk. A kezelés 4 lépésből áll, és legalább 45 percig tart. A FOTONA 4D alapvetően nem jár jelentős fájdalommal, azonban a 4 lépésből kettőnél a bőr némiképp érzékenyebb lehet, amelyet hűtéssel tudunk csillapítani.  A 45 perc után részletesen tájékoztatjuk a pácienst az utóápolással kapcsolatban, a kezelést pedig krémmel és fényvédelemmel zárjuk. A bőrpír és az érzékenység a kezelést követően 3-5 napig, míg a hámlás akár 1 hétig is eltarthat.

Milyen gyakran kell ismételni a FOTONA 4D lézeres kezelést?
A kezelések gyakorisága nagyban függ a kiindulási állapottól. Az életkor növekedésével együtt nő a javasolt kezelések száma, 35 év alatt kettő, 35 és 45 év között három, míg 45 év fölött 4 alkalmat javaslunk kiindulásként. A kezelések átlagosan 6 hetente ismételhetők.

Árak

Fotona 4D - arcplasztika vágás nélkül

  2024 2023
Lézeres arcfeszesítés - Fotona 4D - Kezelések javasolt száma: 2-3 Ár/alkalom: 150 000 Ft Ár/alkalom: 150 000 Ft
Konzultációs díj:  32 500 Ft 29 500 Ft

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Forgács Sándor

Dr. Forgács Sándor

Sebész, érsebész,  igazgatósági tag

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.