IncontiLase ® Lézeres stressz inkontinencia kezelés

IntimaLase

IncontiLase® - Lézeres stressz inkontinencia kezelés 

Mit jelent a vizelet inkontinecia?

Vizelettartási zavar, vagy inkontinencia akaratlan vizeletvesztést jelent a húgycsövön át. A Hölgyek vizelettartási zavara - inkontinenciája - leggyakrabban szülést követően, valamint a kor előrehaladtával, a menopauzát követően alakul ki. Leggyakoribb oka a medencefenék izomzatának beidegzési zavara, annak süllyedése, melyek a vizelettartás képességének csökkenését eredményezik. Több típusát különböztetjük meg, és ezek gyakran kevert formában jelentkeznek. A pontos diagnózis és az egyénre szabott terápia meghatározása minden esetben az urológus vagy nőgyógyász szakorvos feladata.

Az inkontinencia fajtái:

Stressz inkontinencia:
Fizikai terhelést (tüsszentés, köhögés, emelés, sportolás) kísérő, akaratlan vizeletvesztés, vizelet elcsöpögés, vizeletelfolyás, melyet vizelési inger nem kísér.

Sürgető (urgens) inkontinencia:
Az erős vizelési ingert a páciens nem képes „elnyomni”, a vizelet akaratlanul távozik. Többnyire gyakori nappali és éjszakai vizeletürítéssel társul.

Kevert inkontinencia:
A stressz és a sürgősségi inkontinencia együttes előfordulása. Jellemzője a hasűri nyomás fokozódásakor (köhögés, tüsszentés, emelés, sportolás), illetve emellett hirtelen, parancsoló vizelési inger kapcsán előforduló akaratlan vizeletvesztés. Többnyire gyakori nappali és éjszakai vizeletürítés kíséri.

Néhány évvel ezelőttig ezen problémákra csak műtéti kezelés állt rendelkezésre. Ma már nem csak műtéti megoldás létezik erre a problémára!

Hogyan tud segíteni a lézeres kezelés a stressz inkontinenciában?

A kezelés alkalmas az enyhe, közepes és kevert inkontinencia megoldására is, mely során a húgycsövet és a hólyag elülső falát fotótermikusan megfeszíti. Ez egy járóbeteg/ambuláns kezelés, mely nem igényel érzéstelenítést. A kezelések után magas a páciens elégedettség. A klinikánkon rendelkezésre álló a világszabadalommal rendelkező Fotona ErYAG SMOOTH technológiája, mely tökéletes megoldást nyújt az enyhe és közepes inkontinencia esetén.

Mi ezen egyedülálló IncontiLase ® technológiának az alapja?

Az IncontiLase ®egy olyan szöveteket nem sértő, eljárás, melyet az inkontinencia kezelésére fejlesztettek ki. A kezelés fiziológia alapja a húgycsövet és az elülső húgyhólyagfalat nem sértő, foto-termikus feszesítés, mely során a kollagén struktúrák zsugorodnak, így jelentősen javul az inkontinecia. Az IncontiLase ® kezelés jól alkalmazható, hatékony és biztonságos az enyhe és középsúlyos inkontinencia, valamint a stressz-inkontinencia esetén is.

Hogyan működik az IncontiLase ®?

Az IncontiLase ® kezelés során az Erbium YAG lézerfény által szöveti felmelegítés történik SMOOTH szabályzott technológiával, mely a hüvelybemenet szöveteiben, a húgycsőnyílás, valamint az elülső hüvelyfal területén fejti ki hatását. Ezen hullámhosszú lézernyaláb, mind a hüvelyfalba, mind a kismedencei szövetekben is kifejti a hatását azáltal, hogy újra rendezi a kollagén struktúrát. A szövetek újra rugalmasak, feszesek lesznek, így csökkentve az inkontinenciát.

Az IncontiLase ® egyedülálló előnye a páciens számára
  • Enyhe, középsúlyos inkontinencia esetén legtöbbször 1 kezelés is elegendő, amit egy hónap múlva szükség esetén meg lehet ismételni.
  • Fájdalommentes, kellemetlenséggel nem jár
  • Nincs szükség érzéstelenítésre, altatásra
  • Nincs szükség előkészületre és a kezelés utáni fájdalomcsillapításra
  • Járóbeteg/ ambuláns körülmények között elvégezhető
  • Azonnali visszatérés a mindennapi aktivitásba
  • Gyors gyógyulás, felépülés
  • Már két kezelés visszaadja a mindennapok biztonságát, és soha többet nem kell félnünk a korábban előforduló napi kellemetlenségektől.

A kezelést minden esetben megelőzi egy szakorvosi konzultáció. Maga a kezelés 2 alkalomból áll és alkalmanként 20 percet vesz igénybe. Az előzetes klinikai vizsgálatok és tapasztalatok alapján az enyhe és középsúlyos inkontinenciában 4 hónappal a kezelések után a páciensek jelentős többsége (94%-a) javulásról számolt be. Mellékhatást egyetlen tanulmány sem írt le.

Árak

Lézeres nőgyógyászati kezelések

    2024 2023
  Kezelések javasolt száma Ár/alkalom Ár/alkalom
IncontiLase® vizelettartás-kezelés 3 100 000 Ft 100 000 Ft

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Bakó Claudia

Dr. Bakó Claudia

Nőgyógyász

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Czeiner Béla

Dr. Czeiner Béla

Szülész-nőgyógyász

Medoc Egészségközpont orvosai - Dr. Diker Binyamin

Dr. Diker Binyamin

Nőgyógyász

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.