Kezdőlap

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

angiologia

Angiológia

 

Az angiológia szakrendelésünkön a végtagi artériák és vénák betegségeivel foglalkozunk, azon belül is elsősorban az érszűkület, az artériás trombózis, a hideg láb szindróma, a hideg kéz szindróma, valamint az autoimmun érbetegségekkel. Az érrendszeri betegségek nagyszámú előfordulása, azok komplexitása, összefüggése a nagy belgyógyászati kórképekkel, valamint a gyorsan fejlődő diagnosztikai és terápiás lehetőségek nagy kihívást jelentenek az angiológus számára. A feladat egyben csapatmunka is, hiszen sok esetben radiológussal, érsebésszel, bőrgyógyásszal és gyógytornásszal együttesen lehet megoldani a beteg problémáját. Szakorvosaink specialitása az alsó végtagi érszűkület illetve a vénásbetegségek, visszerek kezelése a legkorszerűbb módszerekkel.

 

 • Érszűkület
Érszűkületkor a verőerek falában megy végbe strukturális változás. Az artériák merevebbé válnak, a belső átmérőjük lecsökken, így kevesebb vért lesznek képesek szállítani. Ennek hatására a környező szövetek is kevesebb oxigénhez és tápanyaghoz jutnak. Ennek az elváltozásnak a legjellemzőbb tünete a lábfájás, amely mozgás közben jelentkezik.

 

 • Érelmeszesedés
Az érelmeszesedés (arteriosclerosis) kialakulásának kockázata a kor előrehaladtával egyre nő, valamilyen szinten tulajdonképpen mindenkit érint, különösen a fejlett országokban, ahol a betegség a vezető halálokok közé tartozik. Genetikai okok is állhatnak a kondíció kialakulása mögött, de a stressz, a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, cukorbetegség, magas vérnyomás, dohányzás, drogfogyasztás mind felgyorsíthatják a folyamatot.

 

 • Alsó végtagi érszűkület
Az alsó végtagi érszűkület hátterében az alsó végtagok oxigén ellátási zavara áll. Jellemző tünete a lábszárfájdalom, mely nyugalmi helyzetben szinte teljesen megszűnik, azonban terhelésre fokozódik. Emellett a lábikragörcs és a hideg lábfej is jellemző az alsó végtagi érszűkületben szenvedő betegekre.

 

 • Vénás betegségek
A vénás megbetegedések rengeteg embert érintenek, azonban sokan a mai napig úgy gondolják, hogy csupán esztétikai problémáról van szó, pedig a kezeletlen megbetegedéseknek súlyos következményei lehetnek. A visszérbetegség családilag örökölhető, jelentős rizikótényező a tartós álló-, vagy ülőmunka végzése.

 

Mikor forduljon angiológushoz?

 • Végtagok duzzanata esetén
 • Izomgörcsök jelentkezésekor
 • Égő fájdalom, valamint a bőr elszíneződése esetén
 • A végtagon kötegek megjelenése utalhat vénás betegségre
 • Ha járás közben a lábszárizom görcsös, vagy izomlázszerű fájdalmat tapasztalunk az érszűkületre utalhat.
 • Érelmeszesedés esetén 

 

Mikor érdemes megelőzés céljából szakorvost felkeresni?

 • Cukorbetegség
 • Dohányzás
 • Szívbetegség
 • Lezajlott  szívinfarktus, vagy stroke esetén
 • Ismert nyaki érszűkület esetén

A fentiek esetén még panaszok nélkül is ajánlott az érszűkület szűrő vizsgálatának elvégzése!

 

Mi történik a vizsgálaton?

A vizsgálat speciális előkészületet nem igényel és fájdalommentes. A vizsgálat során nem történik szúrás vagy vágás, a páciens szervezetébe nem juttatunk kontrasztanyagot. A szakorvos átnézi a beteg korábbi leleteit és orvosi dokumentációját, hogy kiderüljenek az esetlegesen összekapcsolódó betegségek is. A vizsgálathoz fehérneműre kell levetkőzni, hogy a szakorvos elvégezhesse a vénák és artériák fizikális vizsgálatát Mini Doppler készülékkel, a végtagokon az áramlás vizsgálatát, valamint a vérnyomás mérést.

 

Orvosaink

Dr. Botos Aranka

 • ÁRAINK

  2017
  2018. jan. 01-től
 • Angiológiai szakorvosi vizsgálat
  16 900 Ft
  18 500 Ft
 • Angiológiai kontrollvizsgálat
  12 900 Ft
  14 500 Ft
Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Hogyan érkezzen a vizsgálatra?

Hozza el az addigi orvosi leleteit, akár az érbetegséggel, akár egyéb műtéttel, belgyógyászati kezeléssel kapcsolatosak, mert a betegségek összefüggnek egymással. Emellett fontos, hogy a páciens magával hozza a korábban szedett gyógyszereinek listáját, valamint azok adagolását is közölje az orvossal. Fontos, hogy a szokásos gyógyszereit feltétlenül vegye be, mert azok a vizsgálatot nem zavarják meg.

 

Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez, továbbá nyilatkozom, hogy az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Rendelőink térképen.
A megelőzés specialistája Budapest frekventált területén helyezkedik el, jól megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is.

MeDoc Kárpát

+36 1 783 6004


1133 Budapest, Kárpát u. 7/B, 1. emelet 4.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.

MeDoc Cézár

+36 1 783 6004


1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.