Kezdőlap

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

ultrahangvizsgalatok

Ultrahangvizsgálatok

 
Az ultrahang a legkíméletesebb, fájdalmatlan, káros hatással nem járó, emiatt korlátlanul ismételhető vizsgálat. A MeDoc Egészségközpontban az alábbi ultrahangvizsgálatok elvégzésére van lehetőség:

 

 • Hasi és kismedencei ultrahang
A has és a kismedence ultrahangos vizsgálata a következő szervek vizsgálatára alkalmas: máj, epeutak, epehólyag, hasnyálmirigy, lép, vesék, mellékvesék, húgyhólyag, méh és petefészek, férfiaknál prosztata. A vizsgálat során a szervek gyulladása, kövessége, megnagyobbodása, daganatos betegségek májáttétei, vérzése mutatható ki. A vizsgálat különösen javasolt hasi fájdalmak, puffadás, étvágytalanság esetén, emellett panaszmentes betegek szűrővizsgálatára is ajánlható. A vizsgálatra, kérjük, éhgyomorral és teli húgyhólyaggal jöjjön, ezért sok folyadékot fogyasszon. A vizsgálat végén azonnali leletet kap, mely véleményt és további javaslatot is tartalmaz.

 • Nyaki erek ultrahangos vizsgálata
A vizsgálat javasolt a magas vérnyomással, szív- és keringési problémákkal küzdő betegek számára. A nyakon futó és a központi idegrendszert ellátó erek vizsgálatával ugyanis az érelmeszesedés már korai stádiumában diagnosztizálható. A vizsgálat különösen javasolt, ha dohányzik, túlsúly, magas vérnyomás estén, ill. ha családjában érszűkület, szívinfarktus vagy stroke fordult elő. A vizsgálat előkészítést nem igényel! A vizsgálat végén azonnali leletet kap, mely véleményt és további javaslatot is tartalmaz.

 • Pajzsmirigyultrahang
A vizsgálat különösen javasolt, ha csomót tapint a nyakában, a nyak körfogatának növekedése esetén, nyelési panaszok ill. indokolatlan hízás vagy fogyás esetén. A vizsgálat előkészítést nem igényel! A vizsgálat végén azonnali leletet kap, mely véleményt és további javaslatot is tartalmaz.

 • Emlőultrahang vizsgálat
Az emlőultrahang segítségével elsősorban emlődaganat, ciszták, jóindulatú csomók, gyulladások mutathatók ki. Az emlők vizsgálatában kiegészíti a röntgen mammográfiás, CTLM lézer mammográfiás leletet. Az emlőultrahangot önállóan az ultrahanggal talált elváltozások kontrollvizsgálatára, ill. kérésre végezzük. A vizsgálat végén azonnali leletet kap, mely véleményt és további javaslatot is tartalmaz.

 • Szívultrahang
A vizsgálat során teljes képet kapunk a szívről, amellyel a szívüregeket, az azokat határoló falakat, a billentyűket és a szívburkot vizsgáljuk. Elsősorban a szívet érintő betegség vagy annak gyanúja esetén javasolt a vizsgálat elvégzése. A szívultrahang segítségével gyermekeknél időben felfedezhetőek az esetleges rejtett szívhibák. A vizsgálat előkészítést nem igényel! A vizsgálat végén azonnali leletet kap, amely véleményt és további javaslatot is tartalmaz.

 • Hüvelyi ultrahang
A hüvelyen keresztül végzett ultrahang részletgazdagabb információt ad a kismedencei szervekről, mint a hason keresztül végzett vizsgálat. A hüvelyi ultrahang segítségével részletesen ábrázolható a méh, a petefészek, valamint a petevezeték. A vizsgálat végén azonnali leletet kap, mely véleményt és további javaslatot is tartalmaz.

 • Ízületi ultrahang
Tudta, hogy az ízületek jelentős része ultrahang segítségével is vizsgálható? Így például a váll-, a csípő-, a térdízületek esetén jelenthet nagy segítséget az ultrahang. Magyarországon igen sokan szenvednek az ízületi gyulladás valamely formájától, de szerencsére ma már egyre bíztatóbbak a gyógyulás esélyei...

 

Mikor javasolt az ízületi ultrahang vizsgálat?

 • Lágyrészsérüléseknél (ínhüvely, ín, szalag, izom)
 • Porcsérüléseknél
 • Gyulladásoknál
 • Túlterhelés esetén
 • Ízületi duzzanatok okának tisztázására

 

Mi történik az UH vizsgálat során?

 • A panasz és kórelőzmények ismertetése után a szakorvos elvégzi a kért ultrahang vizsgálatot a szabaddá tett testrészen, majd lediktálja a leletet az asszisztensnek és tájékoztatja a pácienst a vizsgálat eredményéről. Ezután javaslatot tesz a további lépésekre ha szükséges és átadja a leletet a páciens számára

 

Milyen ultrahang készüléket használ a vizsgálathoz a radiológus?

A MeDoc Egészségközpontban a legkorszerűbb, felső kategóriás ultrahang gépek biztosítják a technikai hátteret a lehető legpontosabb diagnózis felállításához:

 

Orvosaink

Dr. Ács Orsolya Dóra

Dr. Ács Orsolya Dóra

babka marianna profil1

Dr. Babka Marianna

batoczki agnes profil1

Dr. Bátóczki Ágnes

bohak agnes profil1

Dr. Bohák Ágnes PhD

bohar laszlo profil1

Dr. Bohár László PhD

Dr. Kékesi Dóra

Dr. Kékesi Dóra

lakatos andrea profil1

Dr. Lakatos Andrea

makula eva sarolta profil1

Dr. Makula Éva Sarolta

 • ÁRAINK

  2017
  2018. jan. 01-től
 • Szívultrahang kardiológiai vizsgálattal
  22 900 Ft
  25 900 Ft
 • Emlő ultrahang(emlő ultrahang + hónalji ultrahang + szakorvosi fizikális vizsgálat)
  13 900 Ft
  13 900 Ft
 • Hasi- és kismedencei ultrahang
  15 000 Ft
  15 900 Ft
 • Nyaki ultrahang(pajzsmirigy, nyálmirigyek, lágyrészek)
  12 000 Ft
  13 900 Ft
 • Nyaki erek (carotis) ultrahangvizsgálata
  12 000 Ft
  13 900 Ft
 • Ízületi ultrahang
  12 000 Ft
  13 900 Ft
  /1 ízület
 • Ízületi ultrahang (2 ízület esetén)
  18 000 Ft
  20 000 Ft
  /2 ízület
 • Lágy részek ultrahangos vizsgálata
  12 000 Ft
  13 900 Ft

Tudnivalók, előkészületek a vizsgálat előtt

Minden esetben hozza magával korábbi leleteit, és amennyiben készültek, az ultrahang képeket is. Hasi ultrahang vizsgálatra éhgyomorral jöjjön (legalkalmasabbak a reggeli/délelőtti órák)! A vizsgalat előtt 2 órával már inni, pisilni sem szabad, a telt hólyag az ideális. Nyaki ultrahang vizsgálat alatt nyakláncot ne viseljen! Emlőultrahang a ciklus első felében 8-14 napig a legideálisabb.

 

Rendelőink térképen.
A megelőzés specialistája Budapest frekventált területén helyezkedik el, jól megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is.

MeDoc Kárpát

+36 1 783 6004


1133 Budapest, Kárpát u. 7/B, 1. emelet 4.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.

MeDoc Cézár

+36 1 783 6004


1132 Budapest, Visegrádi u. 74.

Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 440 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123
Küldje el rendszámát a fenti telefonszámra. A #-tel jelölt karakterek az Ön szolgáltatójának megfelelő előhívószámok (20/30/70). Távozáskor küldje el a "STOP" szót ugyanerre a telefonszámra.