Kezdőlap

Bemutatkozás

Szolgáltatásaink

Orvosaink

Áraink

Vállalatoknak

Eszközparkunk

Kapcsolat

ultrahangvizsgalatok

Ultrahangvizsgálatok

green150

grey150

pink150

Az ultrahang a legkíméletesebb, fájdalmatlan, káros hatással nem járó, emiatt korlátlanul ismételhető vizsgálat. A MeDoc Egészségközpontban az alábbi ultrahangvizsgálatok elvégzésére van lehetőség:

 

 • Hasi és kismedencei ultrahang
A has és a kismedence ultrahangos vizsgálata a következő szervek vizsgálatára alkalmas: máj, epeutak, epehólyag, hasnyálmirigy, lép, vesék, mellékvesék, húgyhólyag, méh és petefészek, férfiaknál prosztata. A vizsgálat során a szervek gyulladása, kövessége, megnagyobbodása, daganatos betegségek májáttétei, vérzése mutatható ki. A vizsgálat különösen javasolt hasi fájdalmak, puffadás, étvágytalanság esetén, emellett panaszmentes betegek szűrővizsgálatára is ajánlható. A vizsgálatra, kérjük, éhgyomorral és teli húgyhólyaggal jöjjön, ezért sok folyadékot fogyasszon. A vizsgálat végén azonnali leletet kap, mely véleményt és további javaslatot is tartalmaz.

 • Nyaki erek ultrahangos vizsgálata
A vizsgálat javasolt a magas vérnyomással, szív- és keringési problémákkal küzdő betegek számára. A nyakon futó és a központi idegrendszert ellátó erek vizsgálatával ugyanis az érelmeszesedés már korai stádiumában diagnosztizálható. A vizsgálat különösen javasolt, ha dohányzik, túlsúly, magas vérnyomás estén, ill. ha családjában érszűkület, szívinfarktus vagy stroke fordult elő. A vizsgálat előkészítést nem igényel! A vizsgálat végén azonnali leletet kap, mely véleményt és további javaslatot is tartalmaz.

 • Pajzsmirigyultrahang
A vizsgálat különösen javasolt, ha csomót tapint a nyakában, a nyak körfogatának növekedése esetén, nyelési panaszok ill. indokolatlan hízás vagy fogyás esetén. A vizsgálat előkészítést nem igényel! A vizsgálat végén azonnali leletet kap, mely véleményt és további javaslatot is tartalmaz.

 • Emlőultrahang vizsgálat
Az emlőultrahang segítségével elsősorban emlődaganat, ciszták, jóindulatú csomók, gyulladások mutathatók ki. Az emlők vizsgálatában kiegészíti a röntgen mammográfiás, CTLM lézer mammográfiás leletet. Az emlőultrahangot önállóan az ultrahanggal talált elváltozások kontrollvizsgálatára, ill. kérésre végezzük. A vizsgálat végén azonnali leletet kap, mely véleményt és további javaslatot is tartalmaz.

 • Szívultrahang
A vizsgálat során teljes képet kapunk a szívről, amellyel a szívüregeket, az azokat határoló falakat, a billentyűket és a szívburkot vizsgáljuk. Elsősorban a szívet érintő betegség vagy annak gyanúja esetén javasolt a vizsgálat elvégzése. A szívultrahang segítségével gyermekeknél időben felfedezhetőek az esetleges rejtett szívhibák. A vizsgálat előkészítést nem igényel! A vizsgálat végén azonnali leletet kap, amely véleményt és további javaslatot is tartalmaz.
Kardiológia ->

 • Hüvelyi ultrahang
A hüvelyen keresztül végzett ultrahang részletgazdagabb információt ad a kismedencei szervekről, mint a hason keresztül végzett vizsgálat. A hüvelyi ultrahang segítségével részletesen ábrázolható a méh, a petefészek, valamint a petevezeték. A vizsgálat végén azonnali leletet kap, mely véleményt és további javaslatot is tartalmaz.
Nőgyógyászat ->

 • Lábvéna color Doppler ultrahang
Az alsó végtagok vénáinak ultrahangos vizsgálata a gyorsan kialakuló, mélyvénás trombózisra utaló jelek, mint a lábduzzadás, a feszülés, az állandósult végtagfájdalom esetén indokolt. A vénás szakaszon a színes Doppler vizsgálat az érelzáródáson kívül a visszerek állapotának feltérképezésére és az egyes tágulatok és a felületi gyulladásos folyamatok kimutatására is alkalmas.

 

Mi történik az UH vizsgálat során?

 • A panasz és kórelőzmények ismertetése után a szakorvos elvégzi a kért ultrahang vizsgálatot a szabaddá tett testrészen, majd lediktálja a leletet az asszisztensnek és tájékoztatja a pácienst a vizsgálat eredményéről. Ezután javaslatot tesz a további lépésekre ha szükséges és átadja a leletet a páciens számára

 

Milyen ultrahang készüléket használ a vizsgálathoz a radiológus?

A MeDoc Egészségközpontban a legkorszerűbb, felső kategóriás ultrahang gépek biztosítják a technikai hátteret a lehető legpontosabb diagnózis felállításához:

 

Orvosaink

Dr. Átol Éva

Dr. Átol Éva

babka marianna profil1

Dr. Babka Marianna

bohak agnes profil1

Dr. Bohák Ágnes PhD

bohar laszlo profil1

Dr. Bohár László PhD

feher istvan profil1

Dr. Fehér István

Dr. Horváth Ilona

Dr. Horváth Ilona

Dr. Kékesi Dóra

Dr. Kékesi Dóra

lakatos andrea profil1

Dr. Lakatos Andrea

Dr. Réz Ildikó

Dr. Réz Ildikó

Dr. Wagner Éva

Dr. Wagner Éva

 

Tudnivalók, előkészületek a vizsgálat előtt

Minden esetben hozza magával korábbi leleteit, és amennyiben készültek, az ultrahang képeket is. Hasi ultrahang vizsgálatra éhgyomorral jöjjön (legalkalmasabbak a reggeli/délelőtti órák)! A vizsgalat előtt 2 órával már inni, pisilni sem szabad, a telt hólyag az ideális. Nyaki ultrahang vizsgálat alatt nyakláncot ne viseljen! Emlőultrahang a ciklus első felében 8-14 napig a legideálisabb.
 • Ultrahang

  ÁRAINK

  2021. feb. 28-ig
  2021. márc. 01-től
 • Szívultrahang kardiológiai vizsgálattal
  29 500 Ft
  34 500 Ft
 • Emlő ultrahang vizsgálat(emlő ultrahang + hónalji ultrahang + szakorvosi fizikális vizsgálat)
  17 000 Ft
  19 500 Ft
 • Hasi- és kismedencei ultrahang vizsgálat
  18 500 Ft
  21 500 Ft
 • Nyaki lágyrész és pajzsmirigy ultrahang vizsgálat(pajzsmirigy, nyálmirigyek, lágyrészek)
  17 000 Ft
  19 500 Ft
 • Nyaki verőér (carotis, vertebralis) color doppler ultrahang vizsgálat
  17 000 Ft
  19 500 Ft
 • Lágy részek ultrahangos vizsgálata
  17 000 Ft
  19 500 Ft
 • Alsó végtagi vénás color Doppler ultrahang vizsgálat - 1 végtag
  17 000 Ft
  19 500 Ft
 • Alsó végtagi vénás color Doppler ultrahang vizsgálat - 2 végtag
  29 000 Ft
  34 000 Ft

KÉRJEN IDŐPONTOT!

 

Elérhetőségeink

Központi telefonszám:
+36 1 783 6004


MeDoc Kárpát

1133 Budapest, Kárpát u. 7/B,
1. emelet 4.

MeDoc Cézár

1132 Budapest, Visegrádi u. 74.


Parkolás:

Közterületen, díjfizetős övezet
Munkanapokon 8:30-18:00 óra között: 525 Ft / óra

Mobil parkolás:

06 ## 763 0134 + ABC123