Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

A bőrgyógyászat a bőr, a haj, a körmök és a bőralatti kötőszövet betegségeinek felismerésével, kivizsgálásával és kezelésével foglalkozik. A bőrön jelentkező elváltozások gyakran valamely belső szervi betegség kísérőjelenségeként jönnek létre, ezért felismerésük annak korai diagnózisát segíti. A bőrgyógyászat fontos területe a bőrrák szűrése is, illetve elkülönítése a bőr jóindulatú elváltozásaitól. Kevesen tudják, hogy korunk egyik leggyakoribb betegsége, a bőrrák ma már közel teljes biztonsággal gyógyítható. A gyógyulásnak azonban feltétele a korai felismerés, és a daganat szakszerű eltávolítása. Ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a rendszeres bőrgyógyászati szűrés jelentőségét, és a szakorvosi tapasztalat igénybevételének fontosságát.


Egy jó szakorvos a bőr rendellenességeiből következtethet a mindaddig rejtve maradt betegségekre, azok előrehaladottságára. A bőr megbetegedéseit okozhatja allergia vagy valamilyen fertőzés is. A legtöbb bőrbetegség ráadásul esztétikai problémát is jelent, emiatt akkor is kezelést igényel, ha egyébként az elváltozás önmagában nem veszélyes.

TÜNETEK

Ekcéma
Az ekcéma (dermatitis) a leggyakoribb bőrgyulladással járó betegség, melynek során a bőrön viszkető hólyagok, duzzanatok és bőrpír jelenik meg. Vakarás hatására sebek alakulhatnak ki rajta, valamint hámláshoz vezet.

Bőr- és körömgombásodás
Bőr- és körömgomba esetén, valamilyen fajta gomba támadja meg a kéz vagy a láb körmeit, a körömágyat és a köröm alatti bőrfelületet. A gombák a körmöt körülvevő bőr sérülésein keresztül vagy a körömágy és a köröm közti nyíláson át jutnak be a szervezetbe. Egészséges embereknél a körömgomba nem okoz jelentős problémát, azonban a cukorbetegeknél és azoknál, akiknek gyenge az immunrendszere, komoly gondot okozhat a megbetegedés.

Pattanásos bőr
Az egyik leggyakoribb megbetegedés, mely elsősorban tinédzsereknél fordul elő, azonban gyakran felnőtteknél is tapasztalható. A pattanások vagy aknék kialakulását a faggyúmirigyek kivezető nyílásainak elzáródása okozza. Ez létrejöhet egy túl zsíros krém, elhalt hámsejtek vagy valamilyen szennyeződés miatt is. Leggyakrabban az arcon, a nyakon, a vállakon, a háton és a mellkason fordulnak elő, mert ezeken a területeken található a legtöbb faggyúmirigy.

Pikkelysömör
A pikkelysömör (psoriasis) a szarutermelő mirigyek fokozott elszaporodásával járó betegség. Kialakulásában genetikai és környezeti tényezők is egyaránt szerepet játszhatnak. A pikkelysömör nemtől és kortól függetlenül egyaránt érinthet nőket, férfiakat, időseket és gyermekeket is. A betegség végleges gyógyítására még nem találtak megoldást, de a kezelés nagyban hozzájárulhat a beteg életminőségének javulásához.

Melanoma, bőrrák
Korunk egyik leggyakoribb betegsége, a bőrrák ma már közel teljes biztonsággal gyógyítható. A gyógyulásnak azonban feltétele a korai felismerés, és a daganat szakszerű eltávolítása. Ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a rendszeres bőrgyógyászati szűrés jelentőségét.

Kullancscsípés, Lyme-kór
A Lyme-kór a kullancsok által terjesztett bakteriális fertőzés, melynek hatására először bőrtünetek jelentkeznek, majd sokszor idegrendszeri elváltozások kísérik, kezeletlen esetben pedig izom és ízületi fájdalom jelentkezhet. A betegséget a kullancscsípéssel bekerült baktérium okozza, szexuális úton, illetve vérátömlesztéssel nem adható át.

Anyajegy eltávolítás
Ha egy anyajegy esetén bebizonyosodik, hogy rosszindulatú elváltozással állunk szemben, akkor mindenképpen eltávolításra kerül az áttétek megelőzése érdekében. Emellett a beteg kifejezett kérésére esztétikai okokból, prevenciós jelleggel is eltávolítható, és akkor is, ha az anyajegy szabálytalanságot mutat és emiatt felmerül a melanoma kialakulásának veszélye.

Fibróma eltávolítás
A fibróma kezelése attól függ, hogy a test mely területén helyezkedik el, valamint hogy viselőjének okoz-e bármilyen problémát a jelenléte. Általában nem kíséri fájdalom, így ha nincs rossz helyen, akkor szükségtelen az eltávolítás. De, ha a rossz elhelyezkedés miatt könnyen irritálódik, beakad a ruhákban, esetleg esztétikai problémát okoz, akkor érdemes eltávolíttatni.

Vírusos szemölcs eltávolítás
A bőrünkön lévő szemölcsöket a HPV vírus 70 különböző típusának fertőzése okozza. A leggyakoribb a közönséges szemölcs (főleg ujjakon, kézháton, talpon), de gyakran előfordul a futó szemölcs (arcon, kézháton), az uszodaszemölcs (gyermekeknél a test bármely pontján, felnőtteknél a nemi szervek környékén) és a lógó szemölcs (arcon, nyakon, hónaljban) is. Kellemetlenek és fertőzők, ezért célszerű őket szakemberrel eltávolítani, melynek egyik hatásos és kíméletes módja a folyékony nitrogénes fagyasztás.

Érzékeny bőr
A bőr védekező rendszere nem mindenkinél működik ugyanolyan hatékonyan. Az érzékeny bőrű embereknek elég csupán egy kis szennyeződés bőrpír vagy súlyosabb esetben gyulladások kialakulásához.

MIKOR FORDULJUNK BŐRGYÓGYÁSZHOZ?

 • Évenkénti anyajegyszűrés céljából
 • Meglévő anyajegy hirtelen változása esetén, illetve egy új furcsa anyajegy észlelésekor
 • Viszkető, vörös bőrkiütés
 • Gennyező seb, láz, nyirokcsomó megnagyobbodás együttes jelentkezésekor
 • Hólyagos bőrkiütés
 • Akut és krónikus bőrgyógyászati megbetegedések
 • Gyermekkori bőrproblémák (újszülött kortól): atopiás ekcéma, pelenkakiütés, uszodaszemölcs, vírusos szemölcsök, egyéb bőrproblémák
 • Bőrrákszűrés
 • Bakteriális, vírusos és gombás fertőzések
 • Körömgombásodás
 • Vírusos és lógó szemölcsök
 • Bőrnövedékek
 • Akne betegség, rosacea, faggyútermelési zavarok
 • Pikkelysömör, ekcéma, atopiás dermatitis, allergiás bőrbetegségek, csalánkiütés különböző formái
 • Lábszárfekély, alsó végtagi vénás keringési zavarok
 • Esztétikai jelentőséggel bíró, nem festékes és ér eredetű növedékek
 • Időskori bőrelváltozások esetén

Felhívjuk tisztelt partnereink és pácienseink figyelmét, hogy nőknél STD-szűrést a Medoc Egészségközpontban kizárólag nőgyógyász szakorvosok végeznek.

 MI TÖRTÉNIK AZ BŐRGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLAT SORÁN?
 

A vizsgálat a páciens kikérdezésével, panaszainak meghallgatásával kezdődik. A kórelőzmény feltárásával, hogy a családban, illetve kifejezetten a páciensnél előfordult-e már korábban valamilyen bőrbetegség. Az alapos kikérdezés után következik a bőr vizsgálata, melyhez fehérneműre kell vetkőzni. A diagnózis felállítását követően a szakorvos tájékoztatja a beteget a terápiás lehetőségekről és azok várható mellékhatásairól is, valamint a gyógyulás várható időtartamáról is. Emellett kontrollidőpontok is egyeztetésre kerülnek, amennyiben ez szükséges.

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy bőrön lévő elváltozás sebészi eltávolítására jelenleg nincs lehetőség a Medoc Egészségközpontban.

FotoFinder Vexia 
 HOGYAN ÉRKEZZEN A VIZSGÁLATRA?
Hozza magával a korábbi bőrgyógyászati, illetve egyéb vizsgálatok eredményeit, leleteit (például: szövettani leleteket, vérvételi eredményt, allergiavizsgálatok eredményeit). Emellett írjon össze egy listát, az általa használt kenőcsökről, krémekről, illatszerekről, vagy ha lehetséges, a csomagolásukat is hozza magával.
 MILYEN KÉSZÜLÉKET HASZNÁLNAK ANYAJEGYSZŰRÉSRE?
A Medoc Egészségközpontban a legkorszerűbb FotoFinder Vexia studio videodermatoszkópos anyajegyszűrő állomást használunk, mely kategóriájának egyik csúcskészüléke.
MILYEN KÉSZÜLÉKET HASZNÁLNAK BŐRGYÓGYÁSZATI LÉZERES KEZELÉSEKRE?
A Medoc Egészségközpontban Fotona SP Dynamis Pro prémium multifunkcionális erbium- és neudínium yag és AEROLASE LIGHTPOD NEO ELIT lézerkészüléket használunk, mellyekel a rendkívüli hatékonyság mellett fájdalommentes, bőrsérülés nélküli (non-ablatív) kezelések végezhetők.

Árak

Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat 26 900 Ft
Bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat videodermatoszkóppal
(anyajegyek esetén)
38 000 Ft
Bőrgyógyászati kontrollvizsgálat/leletmegbeszélés
(Legfeljebb fél éven belül, nálunk megkezdett szakorvosi kezelést követően, az orvos visszarendelése alapján.)
21 000 Ft
Bőrgyógyászati kontrollvizsgálat videodermatoszkóppal 31 000 Ft
Receptfelírás bőrgyógyászati konzultációval
(Szakorvosi vizsgálatot követő javallatra.)
21 000 Ft
ORVOSI VIZSGÁLATOT KIEGÉSZÍTŐ ÁR: 
Szövettani vizsgálat 20 000 Ft
Fibróma eltávolítása
(darabonként)
10 500 Ft
Fibróma eltávolítása
(régióként)
18 000 Ft
Szemölcs vagy egyéb bőrelváltozás eltávolítása fagyasztással vagy elektrokauterrel
(darabonként)
12 000 Ft
Szemölcs vagy egyéb bőrelváltozás eltávolítása fagyasztással vagy elektrokauterrel
(további darabok)
1 900 Ft

Bőrgyógyászati lézerkezelés árak

Lézeres bőrgyógyászati kezelések

  Kezelések gyakorisága Ár/alkalom Bérlet ár
AKNÉ   
I. + II. fázis 1-2 hetente 35 000 Ft 159 000 Ft (5 kezelés)
AKNÉ HEGKEZELÉS   
arc rész (orca/homlok) 3-4 hetente 28 000 Ft 72 000 Ft (3 kezelés)
teljes arc 3-4 hetente 75 000 Ft 198 000 Ft (3 kezelés)
HAEMATOMÁK   
kicsi (16 cm²-ig) akár aznap 19 000 Ft -
közepes (16-81 cm² között) akár aznap 28 000 Ft -
nagy (81 cm² -től) akár aznap 37 000 Ft -
SZŐRTELENÍTÉS   
ajak, bajusz, áll, pajesz 4 hetente 25 000 Ft 98 000 Ft (5 kezelés)
teljes arc 4 hetente 48 000 Ft 208 000 Ft (5 kezelés)
Mellkas vagy dekoltázs 4-6 hetente 65 000 Ft 250 000 Ft (5 kezelés)
Kar(kézfej és alkar) 4-6 hetente 48 000 Ft 208 000 Ft (5 kezelés)
Kar(felkar) 4-6 hetente 25 000 Ft 98 000 Ft (5 kezelés)
Kar(teljes) 4-6 hetente 65 000 Ft 250 000 Ft (5 kezelés)
Hónalj 4-6 hetente 25 000 Ft 98 000 Ft (5 kezelés)
Hát és váll 4-8 hetente 88 000 Ft 315 000 Ft (5 kezelés)
Láb(lábszár) 6-8 hetente 58 000 Ft 225 000 Ft (5 kezelés)
Láb(comb) 6-8 hetente 58 000 Ft 225 000 Ft (5 kezelés)
Láb(teljes) 6-8 hetente 105 000 Ft 420 000 Ft (5 kezelés)
MELASMA   
arc rész (orca/homlok) 3-4 hetente 28 000 Ft 98 000 Ft (4 kezelés)
teljes arc 3-4 hetente 48 000 Ft 167 000 Ft (4 kezelés)
ONYCHOMYCOSIS   
/köröm 1-2 hetente 12 000 Ft -
/Láb 1-2 hetente 29 000 Ft -
PIGMENTÁLT ELVÁLTOZÁSOK   
kézfej 3-4 hetente 33 000 Ft 88 000 Ft (3 kezelés)
teljes arc 3-4 hetente 85 000 Ft 228 000 Ft (3 kezelés)
dekoltázs 3-4 hetente 125 000 Ft 330 000 Ft (3 kezelés)
NEAVUS FLAMMEUS ÉS ÉRMALFORMÁTIÓK   
kicsi (16 cm²-ig) 2 havonta 55 000 Ft 147 000 Ft (3 kezelés)
közepes (16-81 cm² között) 2 havonta 85 000 Ft 228 000 Ft (3 kezelés)
nagy (81 cm² -től) 2 havonta 125 000 Ft 334 000 Ft (3 kezelés)
PSEUDOFOLLICULITIS BARBAE   
arcszőrzet területe 2-3 hetente 35 000 Ft 92 000 Ft (3 kezelés)
PSORIASIS - térd, nyak, könyök      
kicsi (16 cm²-ig) 1-2 hetente 27 000 Ft 119 000 Ft (5 kezelés)
közepes (16-81 cm² között) 1-2 hetente 38 000 Ft 168 000 Ft (5 kezelés)
nagy (81 cm² -től) 1-2 hetente 49 000 Ft 215 000 Ft (5 kezelés)
ROSACEA   
arc rész 3-4 hetente 45 000 Ft 120 000 Ft (3 kezelés)
teljes arc 3-4 hetente 80 000 Ft 215 000 Ft (3 kezelés)
HEG és STRIAKEZELÉS      
közepes (16-81 cm² között) 3-4 hetente 26 000 Ft 58 000 Ft (3 kezelés)
nagy (81 cm² -től) 3-4 hetente 37 000 Ft 97 000 Ft (3 kezelés)
testrész 3-4 hetente 48 000 Ft 126 000 Ft (3 kezelés)
BŐRFIATALÍTÁS és FESZESÍTÉS   
Arc 3-4 hetente 135 000 Ft 350 000 Ft (3 kezelés)
Nyak 3-4 hetente 115 000 Ft 300 000 Ft (3 kezelés)
Mellkas vagy dekoltázs 3-4 hetente 175 000 Ft 450 000 Ft (3 kezelés)
VÉNÁK és ANGIOMÁK   
Teleangiectasia, pókvéna - orr és más kisebb terület 3-4 hetente 45 000 Ft 120 000 Ft (3 kezelés)
Teleangiectasia, pókvéna - arc és más hasonló méretű terület 3-4 hetente 82 000 Ft 216 000 Ft (3 kezelés)
Teleangiectasia, pókvéna - testrésznyi terület 3-4 hetente 110 000 Ft 290 000 Ft (3 kezelés)
Arc és lábvéna - kicsi (16 cm²-ig) 3-4 hetente 45 000 Ft 120 000 Ft (3 kezelés)
Arc és lábvéna - közepes (16-81 cm² között) 3-4 hetente 82 000 Ft 216 000 Ft (3 kezelés)
Arc és lábvéna - nagy (81 cm² -től) 3-4 hetente 110 000 Ft 290 000 Ft (3 kezelés)
Angiómák (fókuszált kezelés) - 1 darab 3-4 hetente 45 000 Ft -
Angiómák (fókuszált kezelés) - 2-5 darab között 3-4 hetente - 25% kedvezmény darabonként
Angiómák (fókuszált kezelés) - 5 darab fölött 3-4 hetente - 35% kedvezmény
SZEMÖLCSÖK és FIBROMÁK   
1 darab 1-2 hetente 15 000 Ft 40 000/db Ft (3 kezelés)
2-5 darab között 1-2 hetente - 25% kedvezmény darabonként
5 darab fölött 1-2 hetente - 35% kedvezmény
SEBGYÓGYULÁS fél-1 hetente 35 000 Ft 92 000 Ft (3 kezelés)

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Dr. Kósa Péter

Dr. Kósa Péter

Bőrgyógyász

Dr. Lukácsi Andrea

Dr. Lukácsi Andrea

Bőrgyógyász

Dr. Suhajda Kornélia

Dr. Suhajda Kornélia

Bőrgyógyász főorvos

Dr. Szabó Tünde Melánia

Dr. Szabó Tünde Melánia

Bőrgyógyász szakorvos

Dr. Hoffer Judit

Dr. Hoffer Judit

Bőrgyógyász

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy a egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.

Cookie-kat használunk
Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy szélesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóinknak.