Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

A bőrgyógyászat a bőr, a haj, a körmök és a bőralatti kötőszövet betegségeinek felismerésével, kivizsgálásával és kezelésével foglalkozik. A bőrön jelentkező elváltozások gyakran valamely belső szervi betegség kísérőjelenségeként jönnek létre, ezért felismerésük annak korai diagnózisát segíti. A bőrgyógyászat fontos területe a bőrrák szűrése is, illetve elkülönítése a bőr jóindulatú elváltozásaitól. Kevesen tudják, hogy korunk egyik leggyakoribb betegsége, a bőrrák ma már közel teljes biztonsággal gyógyítható. A gyógyulásnak azonban feltétele a korai felismerés, és a daganat szakszerű eltávolítása. Ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a rendszeres bőrgyógyászati szűrés jelentőségét, és a szakorvosi tapasztalat igénybevételének fontosságát.


Egy jó szakorvos a bőr rendellenességeiből következtethet a mindaddig rejtve maradt betegségekre, azok előrehaladottságára. A bőr megbetegedéseit okozhatja allergia vagy valamilyen fertőzés is. A legtöbb bőrbetegség ráadásul esztétikai problémát is jelent, emiatt akkor is kezelést igényel, ha egyébként az elváltozás önmagában nem veszélyes.

TÜNETEK

Ekcéma
Az ekcéma (dermatitis) a leggyakoribb bőrgyulladással járó betegség, melynek során a bőrön viszkető hólyagok, duzzanatok és bőrpír jelenik meg. Vakarás hatására sebek alakulhatnak ki rajta, valamint hámláshoz vezet.

Bőr- és körömgombásodás
Bőr- és körömgomba esetén, valamilyen fajta gomba támadja meg a kéz vagy a láb körmeit, a körömágyat és a köröm alatti bőrfelületet. A gombák a körmöt körülvevő bőr sérülésein keresztül vagy a körömágy és a köröm közti nyíláson át jutnak be a szervezetbe. Egészséges embereknél a körömgomba nem okoz jelentős problémát, azonban a cukorbetegeknél és azoknál, akiknek gyenge az immunrendszere, komoly gondot okozhat a megbetegedés.

Pattanásos bőr
Az egyik leggyakoribb megbetegedés, mely elsősorban tinédzsereknél fordul elő, azonban gyakran felnőtteknél is tapasztalható. A pattanások vagy aknék kialakulását a faggyúmirigyek kivezető nyílásainak elzáródása okozza. Ez létrejöhet egy túl zsíros krém, elhalt hámsejtek vagy valamilyen szennyeződés miatt is. Leggyakrabban az arcon, a nyakon, a vállakon, a háton és a mellkason fordulnak elő, mert ezeken a területeken található a legtöbb faggyúmirigy.

Pikkelysömör
A pikkelysömör (psoriasis) a szarutermelő mirigyek fokozott elszaporodásával járó betegség. Kialakulásában genetikai és környezeti tényezők is egyaránt szerepet játszhatnak. A pikkelysömör nemtől és kortól függetlenül egyaránt érinthet nőket, férfiakat, időseket és gyermekeket is. A betegség végleges gyógyítására még nem találtak megoldást, de a kezelés nagyban hozzájárulhat a beteg életminőségének javulásához.

Melanoma, bőrrák
Korunk egyik leggyakoribb betegsége, a bőrrák ma már közel teljes biztonsággal gyógyítható. A gyógyulásnak azonban feltétele a korai felismerés, és a daganat szakszerű eltávolítása. Ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a rendszeres bőrgyógyászati szűrés jelentőségét.

Kullancscsípés, Lyme-kór
A Lyme-kór a kullancsok által terjesztett bakteriális fertőzés, melynek hatására először bőrtünetek jelentkeznek, majd sokszor idegrendszeri elváltozások kísérik, kezeletlen esetben pedig izom és ízületi fájdalom jelentkezhet. A betegséget a kullancscsípéssel bekerült baktérium okozza, szexuális úton, illetve vérátömlesztéssel nem adható át.

Anyajegy eltávolítás
Ha egy anyajegy esetén bebizonyosodik, hogy rosszindulatú elváltozással állunk szemben, akkor mindenképpen eltávolításra kerül az áttétek megelőzése érdekében. Emellett a beteg kifejezett kérésére esztétikai okokból, prevenciós jelleggel is eltávolítható, és akkor is, ha az anyajegy szabálytalanságot mutat és emiatt felmerül a melanoma kialakulásának veszélye.

Fibróma eltávolítás
A fibróma kezelése attól függ, hogy a test mely területén helyezkedik el, valamint hogy viselőjének okoz-e bármilyen problémát a jelenléte. Általában nem kíséri fájdalom, így ha nincs rossz helyen, akkor szükségtelen az eltávolítás. De, ha a rossz elhelyezkedés miatt könnyen irritálódik, beakad a ruhákban, esetleg esztétikai problémát okoz, akkor érdemes eltávolíttatni.

Vírusos szemölcs eltávolítás
A bőrünkön lévő szemölcsöket a HPV vírus 70 különböző típusának fertőzése okozza. A leggyakoribb a közönséges szemölcs (főleg ujjakon, kézháton, talpon), de gyakran előfordul a futó szemölcs (arcon, kézháton), az uszodaszemölcs (gyermekeknél a test bármely pontján, felnőtteknél a nemi szervek környékén) és a lógó szemölcs (arcon, nyakon, hónaljban) is. Kellemetlenek és fertőzők, ezért célszerű őket szakemberrel eltávolítani, melynek egyik hatásos és kíméletes módja a folyékony nitrogénes fagyasztás.

Érzékeny bőr
A bőr védekező rendszere nem mindenkinél működik ugyanolyan hatékonyan. Az érzékeny bőrű embereknek elég csupán egy kis szennyeződés bőrpír vagy súlyosabb esetben gyulladások kialakulásához.

MIKOR FORDULJUNK BŐRGYÓGYÁSZHOZ?

 • Évenkénti anyajegyszűrés céljából
 • Meglévő anyajegy hirtelen változása esetén, illetve egy új furcsa anyajegy észlelésekor
 • Viszkető, vörös bőrkiütés
 • Gennyező seb, láz, nyirokcsomó megnagyobbodás együttes jelentkezésekor
 • Hólyagos bőrkiütés
 • Akut és krónikus bőrgyógyászati megbetegedések
 • Gyermekkori bőrproblémák (újszülött kortól): atopiás ekcéma, pelenkakiütés, uszodaszemölcs, vírusos szemölcsök, egyéb bőrproblémák
 • Bőrrákszűrés
 • Bakteriális, vírusos és gombás fertőzések
 • Körömgombásodás
 • Vírusos és lógó szemölcsök
 • Bőrnövedékek
 • Akne betegség, rosacea, faggyútermelési zavarok
 • Pikkelysömör, ekcéma, atopiás dermatitis, allergiás bőrbetegségek, csalánkiütés különböző formái
 • Lábszárfekély, alsó végtagi vénás keringési zavarok
 • Esztétikai jelentőséggel bíró, nem festékes és ér eredetű növedékek
 • Időskori bőrelváltozások esetén

Felhívjuk tisztelt partnereink és pácienseink figyelmét, hogy nőknél STD-szűrést a Medoc Egészségközpontban kizárólag nőgyógyász szakorvosok végeznek.

 MI TÖRTÉNIK AZ BŐRGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLAT SORÁN?
 

A vizsgálat a páciens kikérdezésével, panaszainak meghallgatásával kezdődik. A kórelőzmény feltárásával, hogy a családban, illetve kifejezetten a páciensnél előfordult-e már korábban valamilyen bőrbetegség. Az alapos kikérdezés után következik a bőr vizsgálata, melyhez fehérneműre kell vetkőzni. A diagnózis felállítását követően a szakorvos tájékoztatja a beteget a terápiás lehetőségekről és azok várható mellékhatásairól is, valamint a gyógyulás várható időtartamáról is. Emellett kontrollidőpontok is egyeztetésre kerülnek, amennyiben ez szükséges.

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy bőrön lévő elváltozás sebészi eltávolítására a Medoc Egészségközpontban van lehetőség.

FotoFinder Vexia 
 HOGYAN ÉRKEZZEN A VIZSGÁLATRA?
Hozza magával a korábbi bőrgyógyászati, illetve egyéb vizsgálatok eredményeit, leleteit (például: szövettani leleteket, vérvételi eredményt, allergiavizsgálatok eredményeit). Emellett írjon össze egy listát, az általa használt kenőcsökről, krémekről, illatszerekről, vagy ha lehetséges, a csomagolásukat is hozza magával.
 MILYEN KÉSZÜLÉKET HASZNÁLNAK ANYAJEGYSZŰRÉSRE?
A Medoc Egészségközpontban a legkorszerűbb kézi dermatoszkóp, valamint a FotoFinder Vexia studio videodermatoszkópos anyajegyszűrő állomást használunk, melyek kategóriájuknak egyik csúcskészülékei.
MILYEN KÉSZÜLÉKET HASZNÁLNAK BŐRGYÓGYÁSZATI LÉZERES KEZELÉSEKRE?
A Medoc Egészségközpontban Fotona SP Dynamis Pro prémium multifunkcionális Erbium- és Neodínium YAG és AEROLASE LIGHTPOD NEO ELIT lézerkészüléket használunk, mellyekel a rendkívüli hatékonyság mellett fájdalommentes, bőrsérülés nélküli (non-ablatív) kezelések végezhetők.

Árak

Bőrgyógyászat

  2024 2023
Bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat 32 500 Ft 29 500 Ft
Bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat videodermatoszkóppal
(anyajegyek esetén)
45 800 Ft 41 800 Ft
Bőrgyógyászati kontrollvizsgálat/leletmegbeszélés
(Legfeljebb fél éven belül, nálunk megkezdett szakorvosi kezelést követően, az orvos visszarendelése alapján.)
25 800 Ft 23 500 Ft
Bőrgyógyászati kontrollvizsgálat videodermatoszkóppal 37 800 Ft 34 500 Ft
Receptfelírás bőrgyógyászati konzultációval
(Szakorvosi vizsgálatot követő javallatra.)
25 800 Ft 23 500 Ft
Orvosi vizsgálatot kiegészítő árak
Szövettani vizsgálat - 1 minta 23 000 Ft 21 000 Ft
Szövettani vizsgálat - további minták 16 500 Ft 15 000 Ft
Fibróma eltávolítása
(darabonként)
12 500 Ft 11 500 Ft
Fibróma eltávolítása
(régióként)
23 000 Ft 19 700 Ft
Szemölcs és más bőrelváltozás eltávolítása fagyasztással, elektrokauterrel vagy Volkmann-kanállal
(darabonként)
15 000 Ft 13 200 Ft
Szemölcs és más bőrelváltozás eltávolítása fagyasztással, elektrokauterrel vagy Volkmann-kanállal
(további darabok)
2 300 Ft 2 100 Ft
Uszodaszemölcs eltávolítása
(10 darabonként)
15 000 Ft 13 000 Ft

Bőrgyógyászati lézerkezelés árak

Lézeres bőrgyógyászati kezelések

    2024 2023
  Kezelések javasolt száma Ár/alkalom  Ár/alkalom
Lézeres arcfeszesítés - Fotona 4D / 4D Man® 2-3 150 000 Ft 150 000 Ft
Lézeres mélyhámlasztás Fotona Twinlight® 2 120 000 Ft 120 000 Ft
Rosacea kezelés 3 45 000 Ft 45 000 Ft
Rosacea kezelés teljes arcra 3 80 000 Ft 80 000 Ft
SmoothEye - műtét nélküli szemhéjplasztika 3 75 000 Ft 75 000 Ft
VectorLift 4 100 000 Ft 100 000 Ft
LipLase 1-2 50 000 Ft 50 000 Ft
Tightsculpting (blokkonként) 4-6 75 000 Ft 75 000 Ft
Akne / scar revision 3-5 35 000/75 000 Ft 35 000/75 000 Ft
Handlase - 2 kézre 2-3 90 000 Ft 90 000 Ft
Szőrtelenítés (FRAC3)   
  bajusz 6 20 000 Ft 20 000 Ft
  szakáll 6 30 000 Ft 30 000 Ft
  szemöldök környéke 6 20 000 Ft 20 000 Ft
  bikinivonal 6 25 000 Ft 25 000 Ft
  teljes intim 6 45 000 Ft 45 000 Ft
  hónaljak 6 45 000 Ft 45 000 Ft
  mellbimbók környéke 6 20 000 Ft 20 000 Ft
Fibróma, haemangioma, solar keratosis, xanthelasma 1 29 500 Ft 29 500 Ft
Fibróma, haemangioma, solar keratosis, xanthelasma - 5db fölött 1 45 500 Ft 45 500 Ft

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.