Röntgen vizsgálat

Röntgen vizsgálat

Röntgen vizsgálat

A röntgen vizsgálat napjainkban is rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálati módszer. A röntgensugár a szövetekben különböző mértékben elnyelődik, illetve rajtuk áthalad vagy irányt változtatva szóródik. A digitális röntgen készülékek a testen áthaladó sugarak segítségével készült képi információt digitális jelek formájában számítógépen tárolják. Intézetünkben a legkorszerűbb digitális röntgen berendezéssel dolgozunk, melynek legnagyobb előnye, hogy a lehető legkisebb sugárdózissal készít igen jó felbontású, kontrasztos képeket, működése biztonságos és gyors. A röntgenfelvételeket értékelő radiológus orvos munkáját a nagy felbontású monitorok is segítik. A sugárterhelés kockázatát a páciensek tudatos, szigorú sugárvédelme - ólomköténnyel történő takarás - minimalizálja.

A vizsgálat nem igényel a páciens részéről előkészületet, nem jár fájdalommal. Előtte a jól képzett asszisztenseink tájékoztatást adnak a vizsgálat menetéről és instruálják a pácienseket közben. A vizsgálat ideje függ a kért felvételek számától, de általában csak néhány percet vesz igénybe.

A kész felvételeket a radiológus orvos kielemzi, és papíralapú leletben rögzíti.

Az elkészült felvételeket a vizsgálatokat követően a páciens egy linken keresztül éri el, amelyet az általa megadott email címre küldjük ki. A felvételeket letöltheti, és elküldheti orvosának. A képek a vizsgálatot követő 30 napban érhetőek el és jelszóval védettek. A felvételeket CD-re történő rögzítésére külön díjazás ellenében van lehetőség.

Röntgenfelvétel készülhet

  • a mellkasról, a tüdő szűrése céljából vagy panaszok esetén,
  • a test vázrendszerét alkotó csontokról és ízületekről (gerincoszlop, bordák, végtagok),
  • a koponyáról (csontszerkezet vizsgálata céljából), az orrmelléküregekről,
  • a hasról (bizonyos hasi kórképek gyanújakor, vesepanaszok esetén).

A felvételek általában két irányból készülnek, amitől el lehet térni a pontos diagnózis érdekében.

  • Speciális radiológiai eljárás az emlők vizsgálata (lásd mammográfia).

A röntgenvizsgálat bármelyik életkorban elvégezhető, megfelelő orvosi indikáció alapján, várandósság esetén a röntgenvizsgálat nem végezhető el.

Kisgyermekek esetében, ha indokolt és más vizsgálómódszerrel nem helyettesíthető, megfelelő körültekintéssel és maximális sugárvédelem mellett elvégezhető a röntgenvizsgálat.

 

 
 MILYEN RÖNTGEN KÉSZÜLÉKET HASZNÁLNAK A VIZSGÁLATOKHOZ?
 A Medoc Egészségközpontban a legkorszerűbb direkt digitális, alacsony sugárterhelésű Philips DigitalDiagnost C50 készülékeket használunk röntgenfelvételek készítéséhez.

Árak

Röntgen vizsgálatok

  2024 2023

Testtájak 1 irányból

(Acromio-clavicularis ízületi felvétele, Arckoponya felvétel, Carpalis alagút felvétel, Clavicula felvétel, Dens felvétel, Epetáji natív felvétel , Has natív felvétel, Hólyagtáji buli natív felvétel, Medence felvétel, Orrmelléküreg felvétel, Orrcsont felvétel oldalirányból, Orbita felvétel, Patella axiális felvétel, Radius fejecs és capitulum humeri felvétel, Sacroiliacalis ízület (AP kivetített felvétele), Sarokcsont oldalirányú felvétel, Sarokcsont axialis felvétel, Sella felvétel, Sternum felvétel, Sterno-clavicularis ízületi felvétel, Talocalcanealis betekintő felvétel, Térd AP összehasonlító (álló), Vese és hólyag natív felvétel )

13 200 Ft 12 000 Ft

Testtájak 2 irányból

(Alkar kétirányú felvétele, Boka kétirányú felvétele, Borda felvétel, Csípőízület kétirányú felvétele, Csukló kétirányú felvétele, Dittmar felvétel, Femur kétirányú felvétele, Foramen vertebrarum felvétel , Háti gerinc kétirányú felvétele, Háti-ágyéki gerincirányú átmenet kétirányú felvétele, Humerus kétirányú felvétele, Kéz kétirányú felvétele felvétele, Kézujjak kétirányú felvétele, Koponya kétirányú felvétele, Könyök kétirányú felvétele, Láb kétirányú felvétele, Lábszár kétirányú felvétele, Lábujjak kétirányú felvétele, Lumbosacralis gerinc kétirányú felvétele, Mellkas kétirányú felvétele, Nyaki gerinc kétirányú felvétele, Nyaki-háti gerincul, átmenő kétirányú felvétele. axialis felvétele, Sacrum-coccygeum kétirányú felvétele, Sarokcsont oldalirányú axiális felvétele, Scapula felvétele és oldalfelvétele (Lilienfeld szerint), Térd kétirányú felvétele, Trachea légsáv felvétele, Váll AP és axiális felvétele)

17 500 Ft 16 000 Ft

Minden további felvétel

(Testtájánkénti alapdíjat kiegészítő ár. Többek között: Lumbosacralis gerinc kétirányú felvétele és Dittmar felvétel; Nyaki gerinc kétirányú felvétele és Nyaki gerinc funkcionális vizsgálata; Os naviculare, négyirányú felvétel; Talocalcanealis betekintő felvétel (merőleges) és 10-30-45 fokban)

5300 Ft 4800 Ft

Röntgen leletírás sürgősségi felára

(Alapdíjat testtájanként számítunk fel. Leletkiadás 1 héten belül.)

11 000 Ft 10 000 Ft
Felvételek CD-re/DVD-re írása
(opcionális szolgáltatás)
7 000 Ft 7 000 Ft

Alapdíj testtájánként számítunk fel. Leletkiadás 1 héten belül.

*Szakorvosi vizsgálataink alapáron csak abban az esetben tartalmaznak kiegészítő vizsgálatot vagy szolgáltatásokat, (pl. gyorsteszt, laborvizsgálat, ultrahangos vizsgálat, stb.), ha azokat az árlistában feltüntettük. A vizsgáló orvos szakmailag indokoltnak tarthatja és javasolhatja kiegészítő vizsgálatok elvégzését, melyek további költséggel járhatnak.

Orvosaink

Tisztelt Pácienseink!

A Medoc Egészségközpont nem végez sem sürgősségi, sem pedig baleseti sebészeti (traumatológiai) ellátást. Ennek okán balesetekkel, vagy azok miatt végzett műtétekkel kapcsolatos Röntgen(Rtg.) felévételek elkészítését és leletezését sem áll módunkban elvégezni. Tájékoztatjuk továbbá önöket, hogy végtag és gerinc Rtg. vizsgálatok csak abban az esetben vállalhatók orvosszakmai szabályok alapján, ha azok szükségességét és pontos típusát szakorvos (ortopédus, vagy reumatológus) javasolja és határozza meg, ezért ilyen Rtg. vizsgálatokat csak írásos szakorvosi javaslat alapján végzünk.

Kérjük a leírtak szíves tudomásul vételét és betartását.

Köszönettel, A Medoc vezetősége

Kérjen időpontot!

Időpontfoglalással, módosítással, lemondással kapcsolatban hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy küldjön e-mailt! Munkatársaink hétköznapokon 8:00 és 20:00 óra között érhetők el telefonon, más időszakokban üzenetrögzítőnk fogadja megkeresését. Tájékoztatjuk, hogy az egészségügyi tanácsadásra telefonon keresztül nincs lehetőség.